Με αφορμή αυτήν την φημολογία, το σωματείο των εργαζομένων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία επικαλείται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία το Μέγαρο Μουσικής δεν ανήκει στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κι επομένως δεν μπορεί και να εκποιηθεί.
«Το Μέγαρο ανήκει σε όλους τους Έλληνες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ζητούν «μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση» και καλούν «όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν στο πλευρό του Μεγάρου και του Πολιτισμού, του μόνου αγαθού που μας στηρίζει σε περιόδους κρίσης».
Σημειώνεται πως ο πυρήνας των προβλημάτων του Μεγάρου είναι η εξυπηρέτηση των δύο δανείων, που είχε συνάψει, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των εγκαταστάσεων (το πρώτο ύψους 150 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 95 εκατ. ευρώ). Και τα δύο δάνεια είχαν δοθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η αδυναμία του οργανισμού να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες οδήγησε σε παρακράτηση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθώς και στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΟΜΜΑ, με αποτέλεσμα το Μέγαρο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι σε τρίτους (καλλιτέχνες, συνεργάτες κ.λπ.). Οι δε εργαζόμενοι τους τελευταίους δύο μήνες πληρώνονται με «έναντι».
«Η εσφαλμένη σύνδεση του λειτουργικού κόστους του Μεγάρου με τα δάνεια για την ανέγερση του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου έχουν ως αποτέλεσμα το Μέγαρο να αντιμετωπίζεται σαν ένας κακόπιστος οφειλέτης, τη στιγμή που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του Οργανισμού τα δάνεια αυτά βαρύνουν το ελληνικό δημόσιο-εγγυητή» αναφέρουν επιπλέον, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ – Τι προβλέπει για τους εργαζόμενους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λουκέτα εν μέσω θέρους! Ποια νοσοκομεία πάνε για κλείσιμο
Χωρίς πλαφόν οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ – Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης