Κυριακή, 13 Οκτ.
26oC Αθήνα

Αγρίνιο: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική

Αγρίνιο: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη που τραυματίστηκε σε τροχαίο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μάχη για τη ζωή δίνει η 13χρονη από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο έξω από το Αγρίνιο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα

Το τροχαίο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (12.10.24) στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Θέρμου, στο χωριό Καινούριο. 

Η 13χρονη είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την ανήλικη, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα. 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η 13χρονη είναι πολυτραυματίας, με κακώσεις στα συμπαγή όργανα της κοιλιάς, ενώ έχει σοβαρή κρανιο – εγκεφαλική κάκωση με κατάγματα οστών στη βάση του κρανίου και στη σπονδυλική στήλη.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν στο ρεύμα προς Αγρίνιο, χτύπησε και παρέσυρε την 13χρονη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά.

«Πήγε το παιδί να περάσει απέναντι στον δρόμο και μόλις έφτασε σχεδόν στο πεζοδρόμιο, μάλλον το αυτοκίνητο την παρέσυρε με τον καθρέφτη, με ταχύτητα και την πέταξε κάτω», περιγράφει στο newsit.gr, στενό συγγενικό πρόσωπο της 13χρονης.

Στο σημείο έτρεξαν όσοι βρίσκονταν εκεί, προσπαθώντας να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο κορίτσι, το οποίο βρισκόταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Άμεσα την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις