Site icon NewsIT

Μπλόκα αγροτών: Χωρίς φρένο οι κινητοποιήσεις! Δίωροι αποκλεισμοί και μπλόκα – Κλείνει επ’ αόριστον η γέφυρα του Ευήνου

24.01.2016 | 17:05
Μπλόκα αγροτών: Χωρίς φρένο οι κινητοποιήσεις! Δίωροι αποκλεισμοί και μπλόκα – Κλείνει επ’ αόριστον η γέφυρα του Ευήνου

Ολοκληρώθηκε ο δίωρος αποκλεισμός των Τεμπών από αγρότες του εκεί μπλόκου. Πολλοί από αυτούς παρέμειναν στο οδόστρωμα από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ενώ «συμβολικά» γύρισαν κάθετα στον δρόμο και αγροτικά μηχανήματα. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό.

Το κλείσιμο της Κοιλάδας θα επαναληφθεί το απόγευμα από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης την οποία πήραν χτες οι εκπρόσωποι των 30 μπλόκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη. Την Τρίτη θα παρθούν οι αποφάσεις από τους αγρότες για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων ως αντίδραση στο ασφαλιστικό.

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας στο Κεφαλόβρυσο και στην γέφυρα του Ευήνου, τα αγροτικά μπλόκα δυναμώνουν. Η γέφυρα του Ευήνου θα κλείσει και σήμερα το βράδυ από τις 7 έως τις 9 αλλά για τη Δευτέρα πήραν την απόφαση από τις 12 η ώρα να κλείσει η εθνική οδός επ’ αόριστον. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά κόβεται πλέον η σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας με την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Δίωρο κλείσιμο και στην Άρτας – Αντιρρίου

Κλειστή παρέμεινε από τις 12:00 έως τις 14:00 η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου, στο ύψος του χωριού Κομπότι αλλά και όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι από αγρότες με τα τρακτέρ τους και κτηνοτρόφους που αντιδρούν στο ασφαλιστικό.

Στο μπλόκο βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Κώστας Τσίρκας, «το μέτωπο στην Άρτα ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό είναι ενιαίο».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και φορτηγά που είχαν κάνει χθες προσυγκεντρώσεις στα χωριά τους, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας στις 10 το πρωί και στη συνέχεια παρατάχθηκαν στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού δίπλα από το λιμάνι εξωτερικού. Όπως λένε, θα παραμείνουν στο σημείο, ενώ σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα θα ξεκινήσουν δίωρους αποκλεισμούς της Εγνατίας. Στο μπλόκο των αγροτών, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγακας, ο οποίος δηλώνει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να πάρει πίσω όσα σχεδιάζει για το ασφαλιστικό».

Μπλόκο και στην Καλαμάτα

Συμπλέοντες με το συντονιστικό πανελλαδικό όργανο των αγροτών, οι αγρότες της Μεσσήνης έκλεισαν στη μία μετά το μεσημέρι, τον κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας, αποκόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Καλαμάτα. Ήδη από νωρίς περίπου 100 τρακτέρ κατευθύνθηκαν προς το σημείο του μπλόκου, με την κίνηση αυτή να έχει προγραμματιστεί για δύο ώρες.

Κλειστό το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο

Νωρίτερα, θέση μάχης πήραν τα τρακτέρ σε όλα τα μπλόκα που είχαν στηθεί ανά την επικράτεια, με τους αγρότες του Έβρου να προχωρούν σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων, συμμετέχοντας στην 4ωρη πανελλαδική κινητοποίηση.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ παρατάχθηκαν ελάχιστα μέτρα από τα ελληνοτουρκικό σύνορα, με σκοπό να εμποδίσουν τη διέλευση φορτηγών και ΙΧ που κινούνται στη μεθοριακή γραμμή.

 

Μπλόκα έχουν στηθεί τόσο στις Φέρρες όσο και στο Διδυμότειχο, την ώρα που η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και η κινητοποίηση αντιρατσιστικών οργανώσεων στο φράχτη του Έβρου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου  – Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version