Site icon NewsIT

Αιφνιδιαστική κίνηση! Νέο μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακκαβιάς

25.01.2016 | 18:48
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Ιωαννίνων κατευθύνονται αυτή την ώρα, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, όπου στήνουν νέο μπλόκο στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με την συντονιστική τους επιτροπή, ο δρόμος θα κλείσει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση της κινητοποίησης τους.

«Συντονιζόμαστε με όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Δεν υπάρχει επιστροφή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιχάλης Τζίμας, μέλος της συντονιστικής και Γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

“Θα θέλαμε από τον Πρωθυπουργό να έχει όραμα για την αγροτιά. Τα έχει χαμένα και μπερδεμένα. Ό,τι του έρχεται απ’ έξω μάς το φέρνει σε φάκελο για εισφορά. Ποδοπάτησε, ρήμαξε την εμπιστοσύνη με τους αγρότες. Έκανε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί”, είπε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο “Epsilon” ο αγρότης, κ. Γιάννης Βάγκος από το Κάστρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο στη Νίκαια Θεσσαλίας, δήλωσε: “Για τσάι και συμπάθεια δεν χρειάζεται να πάμε. Να μαζέψει ο κ. Τσίπρας αυτούς που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τη φορολογία των αγροτών…”.

Όλα αυτά ενώ αύριο Τρίτη (27.01.2016) στις 12:00 στη Θεσσαλονίκη γίνεται η σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων (μέχρι τώρα οι αποκλεισμοί είναι δίωροι, 12:00 με 14:00 και 19:00 με 21:00) αλλά και το πότε θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τους αγρότες να τους συναντήσει για το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version