Ελλάδα

Αίγιο: «Το παιδί ήταν άρρωστο, δεν έπαιρνε την αγωγή του», λέει η θεία του 23χρονου δράστη της διπλής δολοφονίας

«Το θέμα είναι ότι δεν έπαιρνε την αγωγή του, όμως δεν πειράζει ποτέ κανέναν, μέχρι που έγινε αυτό σήμερα»

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία του Αιγίου από τη διπλή δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11.04.2025) – Ένας νεαρός άνδρας 23 ετών συνελήφθη καθώς αφαίρεσε τη ζωή δύο ανθρώπων, του θείου του και ενός φίλου του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της δολοφονίας στο Αίγιο, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, επιτέθηκε και σκότωσε τον 63χρονο θείο του και έναν 44χρονο φίλο του. Μετά την καταγγελία του συμβάντος, οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, όμως ο ίδιος επέλεξε να παραδοθεί και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου.

Ο 23χρονος άνδρας, όπως έγινε γνωστό, είχε νοσηλευτεί και στο παρελθόν σε ψυχιατρικές μονάδες, αλλά η διαμονή του πάντα ήταν για λίγες ημέρες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο σπίτι του θείου του, όπου εντόπισε τους δύο άνδρες και φέρεται να τους χτύπησε θανάσιμα με ένα σιδερένιο πόδι από τραπέζι. Το φονικό εργαλείο βρέθηκε αιματοβαμμένο από τις αστυνομικές αρχές στον χώρο του εγκλήματος.

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο
Η στιγμή που μετεφέρεται η σορός ενός εκ των θυμάτων

Για το αιματηρό περιστατικό μίλησε στο newsit.gr η θεία του 23χρονου δράστη, η οποία αναφέρει ότι «το παιδί ήταν άρρωστο, είχε θέμα με τα ναρκωτικά».

«Το παιδί ήταν άρρωστο, είχε θέμα με τα ναρκωτικά, έπαιρνε χάπια και ότι άλλο. Το θέμα είναι ότι δεν έπαιρνε την αγωγή του, όμως δεν πειράζει ποτέ κανέναν, μέχρι που έγινε αυτό σήμερα. Ο Βαγγέλης είχε πάει στο σπίτι του θείου του, όπου ήταν με έναν φίλο του.  Ξέρω ότι τους χτύπησε με ένα σίδερο από ένα τραπέζι και τους τραυμάτισε θανάσιμα. Στο σπίτι ήταν και η γιαγιά του».

Ο δράστης της δολοφονίας στο Αίγιο
Ο δράστης της δολοφονίας στο Αίγιο

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στη διπλή δολοφονία, ενώ ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιγίου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το διπλό άγριο έγκλημα έγινε στις 11 το πρωί στο συγκρότημα εργατικών κατοικιών του Αγίου Αθανασίου στο Αίγιο. Ο 23χρονος εισέβαλε στο σπίτι του θείου του, ξέσπασε καβγάς και ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση έσπασε το τραπέζι της κουζίνας. Με το σιδερένιο πόδι του τραπεζιού επιτέθηκε με μανία στους δύο άνδρες που δεν προλάβαν να αντιδράσουν.

Μάλιστα, ο 34χρονος φίλος του θείου, που βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή πρόσφατα είχε παντρευτεί.

Ο δράστης μετά το διπλό φονικό προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς που μόλις είχαν φτάσει στο σημείο.

«Είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας»

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας σήμερα στο Live News ο Σταύρος Μπαλάσκας για τον 23χρονο, φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και φέρεται να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική κατά το παρελθόν.

Κατά πληροφορίες του αστυνομικού αναλυτή, ο 23χρονος είχε επιτεθεί απρόκλητα και τραυματίσει τρεις με τέσσερις ανθρώπους.

«Είναι πιστοποιημένο ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας για τον 23χρονο.

Ενώ γειτόνισσα μιλώντας στην κάμερα του Live News για τον φερόμενο δράστη σημείωσε ότι ο πατέρας του έχει «φύγει» από τη ζωή όταν ήταν μικρός και η μητέρα του δούλευε στην Αθήνα.

«Έμενε με τη γιαγιά του και τον παππού του. Ουσιαστικά αυτοί τον μεγάλωσαν (σ.σ. τον 23χρονο)», πρόσθεσε η γειτόνισσα.

Καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Πληροφορίες του Live News αναφέρουν ότι στις 22 Μαΐου του 2022 γίνεται η πρώτη καταγγελία από την αδερφή του 23χρονου και από τη γιαγιά του για ενδοοικογενειακή βία. Με εισαγγελική παραγγελία κατευθείαν στο Ψυχιατρικό νοσοκομείου του Ρίου για επανεξέταση και εισαγωγή.

Ενώ δέκα μέρες μετά, 5 Ιουνίου του ίδιου έτους, υπάρχει καταγγελία και από την τότε σύντροφό του για ενδοοικογενειακή βία.

«Αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γινόταν»

Συγγενής του δράστη μίλησε αποκλειστικά στο Live News και ανέφερε:

«Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτό το πράγμα, γιατί το παιδί έχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Είχε μπλέξει και με παρέες εδώ στο Αίγιο και έκανε χρήση ουσιών. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο Ρίο. Και ο παππούς και η γιαγιά του έχουν ”φάει” πολύ ξύλο».

«Ο συγχωρεμένος είχε παιδιά και έκανε παρέα που και που με τον 23χρονο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Στους 20 βαθμούς ο υδράργυρος – Τοπικές βροχές σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Στερεά Ελλάδα
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ
Βροχή στο κέντρο της Αθήνας
Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί 25% έως το έτος 2070 – Οι συνέπειες της δημογραφικής κρίσης και οι πιθανές λύσεις
«Αν η νέα γενιά αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά, η σύνταξη στο μέλλον θα είναι μηδέν», η δραματική επισήμανση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας 2