Site icon NewsIT

Αισχροκέρδεια με τις τιμές αερίου για αυτοκίνητα – Διαφορές στις τιμές που ξεπερνούν το 40%

24.04.2015 | 12:24
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η τιμή της βενζίνης μπορεί να έχει αρχίσει να ανεβαίνει τον τελευταίο καιρό, αλλά η μεγάλη αισχροκέρδεια παρατηρείται στο φυσικό αέριο που βάζουν τα αυτοκίνητα.

Οι διαφορές στις τιμές από πρατήριο σε πρατήριο είναι μεγάλες και στην Αθήνα (σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και το 10%), αλλά εκεί που πραγματικά γίνεται το έλα να δεις είναι στην επαρχία.

Για παράδειγμα υπάρχουν πρατήρια στην Αθήνα με τιμή αερίου 0,67% και την ίδια στιγμή 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα το αέριο φτάνει να πωλείται στο 0,855, δηλαδή παρατηρείται μία διαφορά της τάξης των 17,5 λεπτών, πράγμα που σε ποσοστά μεταφράζεται σε μία πραγματικά απίστευτη διαφορά της τάξης του 38,2%.

Κι΄ αν αυτό δεν συνιστά αισχροκέρδεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό σε πιο απομακρυσμένες περιοχές η διαφορά να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από το 40%.

Και επειδή πλέον δεν αφορά κάποιους λίγους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες, είναι επιτακτική η ανάγκη να παρέμβη η κυβέρνηση για να σταματήσει την αισχροκέρδεια από πρατηριούχους που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στην περιοχή τους άλλα πρατήρια και επομένως λειτουργούν για την περιοχή σε καθεστώς μονοπωλιακό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version