Site icon NewsIT

Αιχμές του νέου Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για τον προκάτοχό του

26.04.2018 | 10:18
Αιχμές του νέου Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για τον προκάτοχό του

Απαξιωτικός εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για τον παραιτηθέντα προκάτοχό του Δρ Σταμάτη Κριμιζή, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Πρωτοπαππάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο ο κ. Κριμιζής. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Απλώς εσείς στα media τον προβάλλετε περισσότερο από όλους». Είπε ακόμα: «Ο κ.Κριμιζής είναι αστροφυσικός. Το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών».

Ο κ. Πρωτοπαππάς φάνηκε επίσης ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Κριμιζής είχε επιβάλει την αγγλική ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στον Οργανισμό. Επιπρόσθετα τον κατηγόρησε για υπεροψία απέναντι στα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα. Τέλος, για τα όσα ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κριμιζής περί αξιοκρατίας και έλλειψης αξιολόγησης, ο κ. Πρωτοπαππάς είπε: «Η αξιοκρατία δεν πρέπει να περνάει από το κόσκινο μόνο του κ. Κριμιζή. Είμαστε και εμείς άξιοι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version