Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ακόμη μια τραγωδία στο Αιγαίο: Νεκροί οι τρεις από τους έξι αγνοούμενους στο Καστελόριζο

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Νεκροί εντοπίστηκαν τρεις από τους συνολικά έξι αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου.

Ο συναγερμός σήμανε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη (15.12.2015) όταν οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του ελληνικού λιμενικού για τον εντοπισμό έξι μεταναστών που αγνοούνταν. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, το βράδυ εντοπίστηκαν σε τουρκική βραχονησίδα κοντά στις ακτές της Τουρκίας 12 μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων, ενώ άλλοι πέντε που βρίσκονταν στη θάλασσα, περισυνελέγησαν.

Οι διασωθέντες, όμως, ενημέρωσαν ότι άλλοι έξι άνθρωποι αγνοούνταν. Έτσι ξεκίνησαν έρευνες τόσο από πλευράς των τουρκικών αρχών όσο και από το ελληνικό λιμενικό ανοιχτά του Καστελόριζου.

Κοντά στις τουρκικές ακτές, η τουρκική ακτοφυλακή εντόπισε τις σορούς τριών από τους αγνοούμενους. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τρεις από τους έξι αγνοούμενους είναι παιδιά. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν τα άψυχα σώματα που εντοπίστηκαν ανήκουν στα παιδάκια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε