Ελλάδα

Αλέξανδρος Γρηγόροπουλος: Πρεμιέρα για τις κάμερες της ΕΛΑΣ (pics)

Σε εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το νέο μέτρο με τις κάμερες των επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ.

Πρόκειται για απόφαση με ημερομηνία 5/12/2020 του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης από μάχιμες υπηρεσίες.

kamera


Το υλικό από τις κάμερες θα αξιοποιηθεί μόνο σε περίπτωση επεισοδίων όταν και θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές. Η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος και εφόσον παραστεί λόγος και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

kamera

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – Έντρομη μητέρα κάλεσε το 112 ζητώντας να μάθει τι έχει συμβεί
Η κατάσταση που επικρατεί αμέσως μετά το δυστύχημα είναι χαοτική και οι συνομιλίες που βγήκαν στο «φως» αποκαλύπτουν την αγωνία των επιβατών και των συγγενών τους
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi