Στο ερώτημα αν προτίθεται να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, απάντησε ο Αλέξης Κούγιας. Παράλληλα έκανε και επίθεση στα ΜΜΕ για «ανθρωποφαγία» της 33χρονης από την Πάτρα.
Φτάνοντας στο δικαστήριο για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών που απασχολεί την κοινή γνώμη: το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. Κυρίως απάντησε στο «καυτό» ερώτημα: θα αναλάμβανε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η απάντηση ήταν πως θα δεχόταν να την υπερασπιστεί στο δικαστήριο αν όμως κάτι τέτοιο του είχε ζητηθεί εξ’ αρχής.
Αν ήταν ο πρώτος που θα μιλούσε μαζί της, όταν η υπόθεση ήταν στη διερεύνηση, αν είχε πρόσβαση στη δικογραφία, αν έβλεπε ότι μπορούσε να την υπερασπιστεί είπε ο Αλέξης Κούγιας.
Παράλληλα, άφησε ξανά αιχμές για τους δικηγόρους που παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Όταν δέχεσαι να αναλάβεις μια υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Αν σε ενοχλεί μια υπόθεση δεν είσαι υποχρεωμένος να την αναλάβεις. Δεν μπορείς να αναλαμβάνεις μια υπόθεση για να απολαμβάνεις μια δημοσιότητα πρόσκαιρα και παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις. Εκτιμώ πολύ τον κ. Λύτρα, δεν γνωρίζω τον κ. Ιωάννου, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι διαφορετική».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν ισχύουν τα λεγόμενα του δικηγόρου δεν είναι πιθανόν να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για παιδοκτονία και ερευνάται ο ρόλος της στο θάνατο και των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
Η 33χρονη έχει ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (04.04.2022). Μετά την παραίτηση του Νίκου Ιωάννου, αν έως τότε δεν έχει βρει δικηγόρο, θα διοριστεί αυτεπάγγελτα κάποιος. Πάντως υπάρχει και η δυνατότητα, με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις στον νόμο, ένας κατηγορούμενος να μπορεί να απολογηθεί ακόμα και μόνος του.
«Ανθρωποφαγία»
Νωρίτερα, με δήλωση του ο Αλέξης Κούγιας είχε εξαπολύσει επίθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία και κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας «περιμένω, ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες, πότε η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων, η Ένωση Ελλήνων ποινικολόγων, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδος να κάνουν έστω, για τα μάτια του κόσμου, μια παρέμβαση, έστω μια διαμαρτυρία για την ανθρωποφαγία των ΜΜΕ, την κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος, την κατάργηση κάθε συνθήκης δίκαιης δίκης στην υπόθεση της φερόμενης ως παιδοκτόνου, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Παρατηρώ κάθε ημέρα, όλα τα ΜΜΕ και διερωτώμαι αν είμαι δικηγόρος σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είμαι σε κάποια χώρα – οπερέτα – δικτατορία της κεντρικής Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής και της Άπω Ανατολής.
Διερωτώμαι εάν στην Ελλάδα λειτουργεί η αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για να κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών και τη δημοκρατία ή λειτουργούν ειδικά σε περιπτώσεις πτωχών, ανυπεράσπιστων κατηγορουμένων για εγκλήματα, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή αγράμματων και ανεύθυνων πολιτικών.
Με εκπλήσσει αυτός ο διαγωνισμός του ποιος θα προκαταδικάσει μια κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της χωρίς να διαμαρτύρεται κανένας.
«Δημοσιογράφοι», παρουσιαστές πρωινών εκπομπών, ντετέκτιβ της κακιάς ώρας, πρώην αστυνομικοί, συνδικαλιστές αστυνομικοί, ιατροδικαστές, ψυχίατροι και αγράμματοι δικηγόροι που δεν έχουν πατήσει σε ποινικό δικαστήριο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ έχουν προκαταδικάσει στην Ελλάδα του 2022 μια συνάνθρωπό μας, την οποία δεν τολμούν να υπερασπιστούν και παραιτούνται ακόμη και οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπόθεση.
Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό».