Ελλάδα

Αλκιβιάδης Βατόπουλος για κορονοϊό: Έρχεται δύσκολος χειμώνας, φόβοι για 4ο και 5ο κύμα

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Βατόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έκανε λόγο για τέταρτο ακόμα και πέμπτο κύμα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και σε αυτό βοηθούν οι εικόνες, όπως τα διαγράμματα που παρουσίασε η κ. Γκάγκα για την πανδημία. 

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει πως τα όσα είπαν ο Σωτήρης Τσιόδρας για πάνω από 8.000 νεκρούς επιπλέον αν δεν εμβολιαζόμασταν, και η κ. Γκάγκα με τα διαγράμματα για τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ, θα έπρεπε γίνουν σποτ στην τηλεόραση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown απάντησε χαρακτηριστικά «ποτέ μη λες ποτέ».

Επεσήμανε πως ο χειμώνας δεν θα είναι εύκολος και τόνισε πως θα έχουμε 4ο και 5ο κύμα, το θέμα – όπως εξήγησε – είναι πόσο μεγάλα θα είναι τα κύματα αυτά. «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης