Ελλάδα

Αλλαγή στις φθινοπωρινές εκπτώσεις! Πότε θα ξεκινήσουν τελικά

Αλλαγές φέρνουν στις φθινοπωρινές εκπτώσεις τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Οι εκπτώσεις ήταν να αρχίσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, όπου και θα ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  λόγω των έκτακτων μέτρων δεν θα ανοίξουν την Κυριακή τα καταστήματα, αλλά την Δευτέρα.

Έτσι οι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα κρατήσουν μέχρι και τις 14.

“Όλες οι εμπορικές αγορές είναι ασφαλείς”

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Τέλος, σημειώνει πως «ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις  διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4