Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Άλματα ελεύθερης πτώσης από Ιορδανούς Υπαξιωματικούς στα Σχολεία Ελεύθερης Πτώσης και Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή

Άλματα ελεύθερης πτώσης από Ιορδανούς Υπαξιωματικούς στα Σχολεία Ελεύθερης Πτώσης και Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή
Φωτογραφία: Eurokinissi

Από 20 Μαΐου έως 5 Ιουλίου 2024 και στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) ΕλλάδαςΙορδανίας έτους 2024, πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), το Σχολείο Ελεύθερης Πτώσης και το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ).

Το Σχολείο Ελεύθερης Πτώσης διεξήχθη από 20 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2024  με τη συμμετοχή 3 Ιορδανών Υπαξιωματικών, ενώ το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή διεξήχθη από 10 Ιουνίου έως 05 Ιουλίου 24 με τη συμμετοχή 9 Ιορδανών Υπαξιωματικών.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και στα δύο σχολεία, αποτελούνταν από δύο στάδια, την επίγεια εκπαίδευση και την εκτέλεση αλμάτων στην ΣΧΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδος – Ιορδανίας» (Military Cooperation Program) για το έτος 2024.

Με την υπογραφή του εν λόγω Προγράμματος αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των ΕΔ των δύο Χωρών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Ιορδανία για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας ( Ελλάδος – Ιορδανίας περιλαμβάνει 49 δραστηριότητες εκ των οποίων 34 θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα και 15 στην Ιορδανία.

Μεταξύ άλλων προβλέπει:

●   Συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

●   Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

●   Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών.

●   Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ).

 Πραγματοποίηση συνεκπαιδεύσεων με χρήση εξομοιωτών.

●   Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους τομείς της Κυβερνοασφάλειας και των Στρατιωτικών Πληροφοριών.

●   Ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων από την χρήση Συστημάτων Αεράμυνας.

●   Ανταλλαγή προσωπικού και επισκέψεων σε σχολές και σε στρατιωτικές ιατρικές δομές.

●   Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή: Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις