Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για το γεύμα της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα στο Μικρολίμανο, κάτω από τον λαμπερό ουρανό και με θέα τη θάλασσα. Στις 14:18 η κυρία Κλούνεϊ και οι συνεργάτες της έφτασαν στο εστιατόριο, όπου τους υποδέχτηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Λευτέρης Λαζάρου.
Το μενού του γεύματος για την Αμάλ Αλαμουντίν και τους συνεργάτες της έχει επιμεληθεί προσωπικά ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου και περιλαμβάνει: Αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας και χριστόψαρο σε μους σελινόριζας.
Το γλυκό θα είναι παρφέ μασκαρπόνε πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα φρούτα του πάθους.
Το φαγητό άρεσε τόσο πολύ στην Αμάλ Αλαμουντίν και στην παρέα της, τόσο που πήραν ένα πιάτο έξτρα, εκτός μενού. Επέλεξαν κριθαροτο γαρίδας, το οποίο θεωρείται σπεσιαλιτέ του Λευτέρη Λαζάρου και με αυτό πήρε αστέρι Μισελέν.
Όλοι όσοι παρακάθονται στο τραπέζι πίνουν λευκό κρασί, εκτός από την Αμάλ Αλαμουντίν που προτίμησε το κόκκινο. Επέλεξε μάλιστα: Κατώγι Αβέρωφ καμπερνέ 2009
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, έφτασε στο εστιατόριο στις 13:50 για να εξετάσει αν είναι όλα εντάξει.
Ήταν εκείνη που μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους. Μάλιστα, η Αμάλ Αλαμουντίν δεν σταμάτησε να μιλάει με την κα Κεφαλογιάννη. Ίσως να ανέλυσε και σε εκείνη την… αγάπη της για τα ελληνικά νησιά όπως νωρίτερα και στον Κώστα Τασούλα.
Το γεύμα καθυστέρησε να ξεκινήσει γιατί η κα Κλούνεϊ θέλησε να φρεσκαριστεί.
Από νωρίς τα τραπέζια στο Βαρούλκο ήταν έτοιμα, στρωμένα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ