Ελλάδα

Αμφίπολη: Η πιο ανατριχιαστική φωτογραφία στο λόφο Καστά – Δείτε τη φωτογραφία μιας άλλης εποχής που κάνει θραύση στα social media!

Οι ολόσωμες Καρυάτιδες στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης προκαλούν παγκόσμιο θαυμασμό και κάνουν τα διεθνή μέσα να ξεσκονίζουν τα αρχεία τους...

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε σχεδόν έναν αιώνα νωρίτερα, το 1916 και πλέον κάνει το γύρο των social media. Oι Βρετανοί στρατιωτές που βρίσκονταν στην περιοχή κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο εκτός από τον Λέοντα, που ήθελαν να τον πάρουν στην πατρίδα τους, είχαν εντοπίσει και αρχαίους τάφους.

Όπως βλέπετε μάλιστα στην αναμνηστική φωτογραφία που τράβηξαν, τρεις από αυτούς που πολεμούσαν στην περιοχή επιδεικνύουν τέσσερα κρανία που βρίσκονταν στο λόφο Καστά της Αμφίπολης…
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Λίγα χρόνια αργότερα, Γερμανοί στρατιωτές προχωρούσαν μπροστά από τον συναρμολογημένο Λέωντα στη θέση που βρίσκετε εώς σήμερα…
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, Έλληνες στρατιώτες της Ι και ΙΙΙ μεραρχίας, παρατήρησαν την ύπαρξη μαρμάρων μέσα σε θάμνους της δυτικής όχθης του ποταμού Στρυμώνα. Γίνανε τότε, το 1913, ανασκαφές από Έλληνες αρχαιολόγους, οι οποίες έφεραν στο φως την μετέπειτα αναγνωρισθείσα βάση του μεγάλου μαρμάρινου λέοντα.

Αργότερα, κατά την εκτέλεση των έργων αποξήρανσης του Στρυμόνα από την εταιρεία Μονξ-Γιούλεν, αποκαλύφθηκαν στις εκβολές του Στρυμόνα ερείπια αρχαίας γέφυρας και βρέθηκαν μέσα σε λάσπη του ποταμού τεράστια τεμάχια του μαρμάρινου λέοντα.
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όταν το περίφημο λιοντάρι ήρθε στο φως – Σπάνιες φωτογραφίες από ένα βιβλίο που δεν μεταφράστηκε ποτέ!
Αμφίπολη: Σσσσσ! Κοιμάται η Βασίλισσα!
Μπορεί να μην είναι μόνο ένας ο “ένοικος” του τάφου της Αμφίπολης – Μοναδικό στο είδος του το μνημείο
Διαστημική Αμφίπολη! Εκπληκτικές δορυφορικές φωτογραφίες από τις ανασκαφές του αρχαίου τάφου

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα
Κατοικήθηκε έως το τέλος της μυκηναϊκής εποχής (1680 - 1180 π.Χ.) και κυριάρχησε στη Μεσσηνία πριν από την ανάπτυξη του Ανακτόρου του μυθολογικού βασιλιά Νέστορα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα