Ελλάδα

Χωρίς ΑΜΚΑ δεν έχει σύνταξη

Στην αναστολή 60 συντάξεων λόγω μη συμπλήρωσης του ΑΜΚΑ, προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Την πληροφορία αυτή παρέθεσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης.

Στη γραπτή απάντησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και συγκεκριμένα, ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι όμως αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τα πιστοποιητικά γέννησης κι οικογενειακής κατάστασης – Πολιτική ταυτότητα και στους ένστολους
«Θα βγει εγκύκλιος η οποία θα ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι πλέον δεν ξαναζητάμε αυτά τα πιστοποιητικά» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου
δημόσιος υπάλληλος 1
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, στο 100% η πληρότητα σε πλοία και ΚΤΕΛ - «Σημειωτόν» σε Κηφισό και Αττική Οδό
Έως και 30 λεπτά οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό - Πάνω από 35.000 εκδρομείς θα φύγουν σήμερα από τα λιμάνια της Αθήνας - Ξεπέρασαν τους 100.000 οι ταξιδιώτες που επέλεξαν λεωφορεία των ΚΤΕΛ
Αυτοκίνητα τα διόδια 21
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα