Site icon NewsIT

Αμβρόσιος σε Μητροπολίτη Σιατίστης: Εσύ αγκάλιασε τους γκέι, εγώ μόνο αν μετανιώσουν για το “κουσούρι” τους

24.12.2015 | 18:46
Αμβρόσιος σε Μητροπολίτη Σιατίστης: Εσύ αγκάλιασε τους γκέι, εγώ μόνο αν μετανιώσουν για το “κουσούρι” τους

Ένα ιερός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και τον Μητροπλίτη Σιατίστης, Παύλο. Νέες αναρτήσεις από τον Μητροπολίτη Αιγειαλίας και Καλαβρύτων: Ξεφτιλισμένοι, με κουσούρι οι ομοφυλόφιλοι.

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης είχε σχολιάσει την “προτροπή” του Αμβρόσιου να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους και τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του συμφώνου αναφέροντας:

«Ἡ κάθετη άρνηση της Ἐκκλησίας στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας δεν σημαίνει την απόρριψη, ούτε την περιφρόνηση, ούτε περισσότερο το φτύσιμο κανενός ανθρώπου. Αυτός ο λόγος που ακούστηκε από ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία γιατί δεν έχει καμμία σχέση με τον Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς».

Ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων αρχικά απάντησε στον Σιατίστης με ανοιχτή επιστολή που ανέβασε στο blog του στην οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Μητροπολίτη Παύλο ότι δεν σέβεται την ηλικία του ενώ αναρωτιέται αν αυτό είναι το νέο ήθος της Εκκλησίας.

Γράφει ο Αμβρόσιος:

«Κάποιος σεβάσμιος αδελφός μας εν Χριστώ Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος δεν χάνει ευκαιρία για να επιτεθεί δημοσίως εναντίον μας, πουλώντας Ορθοδοξία! Ούτε την ηλικία μας σέβεται (άγομεν το 78ον έτος), αλλ’ ούτε και τά έτη της αρχιερωσύνης μας! Προηγούμεθα απ’ αυτού στην Αρχιερωσύνη περίπου 30 χρόνια! Εκείνος εδέχθη τό χάρισμα της Αρχιερωσύνης κατά το έτος 2006, ενώ η ημετέρα ελαχιστότης κατά τό έτος 1976! Εκείνος έχει συμπληρώσει μόλις εννέα (9) χρόνια, ενώ ημείς τα τριάντα εννέα (39) εις την Αρχιερωσύνην! Δεν σέβεται τίποτα! Χωρίς καν να προκληθή, προέβη σε κρίσεις εναντίον μας. Απλώς έβγαλε τα απωθημένα της ψυχής του.

(…) Διερωτώμεθα: Αυτό άραγε είναι τό νέο ήθος στην Εκκλησία της Ελλάδος; Ο Κύριος γνωρίζει!
Τελικῶς ἡ ἀπορία μου εἶναι ἡ ἑξῆς: πῶς συμβιβάζετε τά εἰς τήν συνείδησίν Σας, ὅταν διά μέν τό ἔγκλημα τῆς ὁμοφυλοφυλίας εἶσθε τόσον ἐπιεικής, ἐνῷ ἀντιθέτως διά τι φραστικόν ὀλίσθημα -ἐάν ὄντως εἶναι ὀλίσθημα καί οὐχί ἐνσυνείδητος τρόπος διεγέρσεως τῶν συνειδήσεων τῶν πιστῶν- ἑνός ἀδελφοῦ Σας εἶσθε τόσον αὐστηρός κριτής; «Αὐτός πού γράφει αὐτή τήν ὥρα ἔχει δεχθῆ καί ἔχει στηρίξει τέτοια πρόσωπα» γράφετε εἰς τό κείμενόν Σας!

Και νέα ανάρτηση – Αμβρόσιος σε Σιατίστης: Βγάλτε το μίσος από την ψυχή σας!

Μετά την ανοιχτή επιστολή ο Αμβρόσιος έκανε και νέα ανάρτηση για τον Μητροπολίτη Παύλο στο blog του, με την οποία δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου στους ομοφυλόφιλους. Ο Αμβρόσιος μάλιστα ανέβασε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία γκέι που ντυμένοι με ράσα πήγαν έξω από τη Μητρόπολη και αντάλλαξαν φιλιά σχολιάζοντας:

“Τά πολλά θα τα πούμε μετά τις εορτές! (…) Σας προσφέρω, λοιπόν, τις φωτογραφίες δύο νεαρών, που ως φαίνεται έχουν τό «κουσούρι» της ομοφυλοφιλίας, ντύθηκαν το τιμημένο ράσο, μετέβησαν σήμερα το πρωΐ έξω από τόν Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών καί εκεί με περισσή υπερηφάνεια εδημοσιοποίησαν το ελάττωμά τους!”

Στο τέλος της ανάρτησης ο Αμβρόσιος καλεί τον Μητροπολίτη Σιατίστης να βγάλει το… μίσος από την ψυχή του! Συγκεκριμένα γράφει : “Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα Σας παρακαλώ: βγάλτε τό μίσος από την ψυχήν Σας! Αγαπήστε τους εν Χριστώ Αδελφούς τουλάχιστον τόσο, όσον αγαπάτε αυτούς τους αρρωστημένους αδελφούς Σας|”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αμβρόσιου στο blog του:

Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,

Χωρίς κάν να ερωτηθήτε, σε πρόσφατες δημόσιες Δηλώσεις Σας αναφερθήκατε στο ταπεινό μου πρόσωπο! Είπατε δι’ εμέ τα φοβερά αυτά λόγια:

«Αυτός ο λόγος, που ακούστηκε απο ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία, γιατί δεν έχει σχέση με το Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς….. Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι αγάπη, και επειδή είναι αγάπη είναι αλήθεια και διακονεί και την αγάπη και την αλήθεια».
Τά πολλά θα τα πούμε μετά τις εορτές! Σύμφωνα με αυτά τα λόγια Σας, αν αληθεύουν, πρέπει να οδηγηθώ σε καθαίρεση από την ιερωσύνη μου! Διότι είναι δυνατόν να κηρύττω λόγια, που δεν έχουν σχέση με το Χριστό; Που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία;

Σας προσφέρω, λοιπόν, τις φωτογραφίες δύο νεαρών, που ως φαίνεται έχουν τό «κουσούρι» της ομοφυλοφυλίας, ντύθηκαν το τιμημένο ράσο, μετέβησαν σήμερα το πρωΐ έξω από τόν Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών καί εκεί με περισσή υπερηφάνεια εδημοσιοποίησαν το ελάττωμά τους!

Με τον τρόπο τους αυτό προσπάθησαν να ευτελίσουν το ιερό ράσο! Και κατώρθωσαν το ακατόρθωτο: δηλ. να εξευτελίσουν τον εαυτόν τους! Δεν είναι, λοιπόν, ξεφτυλισμένοι;

Σείς, αν θέλετε, αγκαλιάστε τους! Φιλείστε τους! Πάρτε τους κοντά Σας! Εις ημάς θα είναι ευπρόσδεκτοι μόνον εάν έλθουν «εν μετανοία», εάν έλθουν να ζητήσουν βοήθεια για να διορθώσουν το «κουσούρι» τους! Μόνον τότε!

Μη μας πείτε και πάλι, ότι «Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιο τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς…..»,διότι τότε κάποιος μπορεί να Σας κατηγορήσει, ότι Σεις πλέον αλλοιώνετε και παραχαράσσετε τά λόγια του Κυρίου μας! Θυμηθήτε, παρακαλώ, τα λόγια του Χριστού μας: «ουαί υμίν Γραμματείς καί Φαρισαίοι υποκριταί…, ουαί δε υμίν, οδηγοί τυφλοί….ουαί ύμίν……, ουαί ύμίν……, μωροί καί τυφλοί….» (βλ. Ματθ. 23,13-17).
Καθώς πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα Σας παρακαλώ: βγάλτε τό μίσος από την ψυχήν Σας! Αγαπήστε τους εν Χριστώ Αδελφούς τουλάχιστον τόσο, όσον αγαπάτε αυτούς τους αρρωστημένους αδελφούς Σας.
Καλά Χριστούγεννα, αγαπητέ μου Αδελφέ.

Αίγιον, 22.12.2015
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
δηλ. αυτό το «ιερωμένο πρόσωπο, που τα λόγια του ΔΕΝ έχουν σχέση με την Εκκλησία, γιατί δεν έχουν σχέση με το Χριστό»!
+ Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, έφα!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version