Ελλάδα

Αναστάτωση από μήνυμα στο διαδίκτυο για περίεργες κινήσεις εφέδρων αξιωματικών

Έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλας.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί σήμερα η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της, παραστρατιωτικού σχεδιασμού, φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός της εκτροπής ο Σαμαράς

Νέα πρόκληση Χρυσής Αυγής: Αποκαλεί πραξικόπημα την αποκατάσταση της δημοκρατίας το ’74
1974 – Πραξικόπημα και εισβολή στην Κύπρο – Το Onalert ανοίγει το φάκελο της προδοσίας
Το ιδιόχειρο σημείωμα του Ανδρέα Παπανδρέου για πραξικόπημα το 1987!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής - Κλειστή η έξοδος στον Κόμβο Μεταμόρφωσης
Κλειστή, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης στο οδόστρωμα, θα παραμείνει από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (26.4.25) έως...
Αυτοκίνητα στην Αττική Οδό
Οι 4 ρωσόφωνοι εκτελεστές και η συνεργασία με ανθρώπους της νύχτας για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της μαφίας από την πρώην ΕΣΣΔ δρουν με τρόπο ανεξέλεγκτο, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και καταφέρνουν να έχουν στη διάθεση τους άφθονο μαύρο χρήμα από τις παράνομες δραστηριότητές τους
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 10