Δευτέρα, 1 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών με «αποδείξεις» και sms 6

Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών με «αποδείξεις» και sms 6

Από σήμερα λειτουργούν ξανά, με αυστηρά μέτρα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Ανοίγουν επίσης οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.

Η μετακίνηση των πολιτών τόσο στα κομμωτήρια, στα κέντρα περιποίησης νυχιών αλλά και στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με αποστολή sms 6 στο 13033. Για πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους και άσκηση, δεν επιτρέπεται η κίνηση με το αυτοκίνητο, αλλά με τα πόδια ή με ποδήλατο δεν υπάρχει ούτε χιλιομετρική απαγόρευση ούτε και εμπόδιο να βγει κανείς από το δήμο του.

Σε ό,τι αφορά στα κομμωτήρια, τα κουρεία ή τα κέντρα αισθητικής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν κι εκτός δήμου.

Click4more Ξεκινά η πιο δύσκολη εβδομάδα της πανδημίας – Δεν ανοίγει στις 29 Μαρτίου το λιανεμπόριο – Το νέο χρονοδιάγραμμα

Η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό. Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον κομμωτή, τον κουρέα ή το κέντρο αισθητικής.

Για παράδειγμα, κάτοικος Γλυφάδας που θέλει να επισκεφθεί κομμωτήριο στο Μαρούσι επικοινωνεί με το κομμωτήριο και κλείνει ραντεβού. Το κατάστημα του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού.

Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται από τη Γλυφάδα στο Μαρούσι για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Συνοπτικά… 

Από σήμερα 22 Μαρτίου ανοίγουν: 

Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων
Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα
Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Ανοιχτοί είναι οι αρχαιολογικοί χώροι:

Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ολυμπίειο, Κεραμεικός, Βιβλιοθήκη του Αδριανού, Ναός του Ποσειδώνα, Αρχαία Ελευσίνα, Ολυμπία, Μεσσήνη, Αιγές, Πέλλα, Ελεύθερνα, Αμφίπολη, Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Άβδηρα, Νικόπολη και Αρχαία Νεμέα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις