Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

«Ανοίγουν τα στόματα» μετά την καταγγελία της 26χρονης πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής για τον προπονητή της

«Ανοίγουν τα στόματα» μετά την καταγγελία της 26χρονης πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής για τον προπονητή της

Έρχονται νέες αποκαλύψεις αναφορικά με την δράση του προπονητή που κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση, η πρωταθλήτρια στην ενόργανη γυμναστική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega θα «ανοίξουν» και άλλα στόματα για την αισχρή δράση του προπονητή στην ενόργανη γυμναστική και ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να έρθουν στο φως και άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από νεαρές αθλήτριες.

Συγκεκριμένα, μία αντίστοιχη καταγγελία με αυτή της 26χρονης αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα από αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Στην Ασφάλεια του Παλαιού Φαλήρου αναμένεται να καταθέσουν και πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της αθλήτριας που έφερε στο φως την δράση του προπονητή τα οποία πρόσωπα θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα που έχουν ίδια ηλικία με την 26χρονη αθλήτρια της ενόργανης με γνώση των όσων βίωσε τα προηγούμενα χρόνια.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν πρωταθλήτρια γυμναστικής, που σήμερα είναι 26 ετών κατήγγειλε και περιέγραψε ανατριχιαστικά, πως ο προπονητής της, την παρενόχλησε σεξουαλικά όσο ήταν ανήλικη.

Μάλιστα η κατάθεση της στις Αρχές κόβει την ανάσα: «Η σεξουαλική παρενόχληση δεν σταμάτησε, προσποιούμενος ότι μου κάνει διατάσεις και μασάζ τριβόταν πάνω μου και με ρωτούσε αν ένιωθα κάτι σκληρό και ηδονικό. Παράλληλα, με ρωτούσε συνέχεια αν κατάλαβα τι τού είχα κάνει. Αυτά γίνονταν πολλές φορές και στους αγώνες του εξωτερικού και στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου στο εθνικό κέντρο του Αγίου Κοσμά».

Ο εφιάλτης της 26χρονης ήταν καθημερινός με τον προπονητή να προσπαθεί να την απομονώσει, ώστε να την παρενοχλήσει.

«Σχεδόν καθημερινά, με πήγαινε στα αποδυτήρια με έγδυνε και με ξάπλωνε για να μου κάνει «μασάζ» με τον ίδιο τρόπο όπως τις προηγούμενες φορές. Εγώ προσπαθούσα να καλύψω το στήθος μου όταν μου έβγαζε τη μπλούζα και το μπουστάκι και εκείνος μου έλεγε: «εμένα ντρέπεσαι; Τον άντρα σου, το γκόμενό σου, το φίλο σου; Και μετά με γυρνούσε ο ίδιος σπίτι μου».
Ο προπονητής της είχε ξεπεράσει κάθε όριο φτάνοντας στο σημείο να την απειλεί, ώστε να του δώσει τα χρηματικά έπαθλα από τους αγώνες.

«Στα παγκόσμια κύπελλα, όταν περνούσα τελικό, έπαιρνα κάποιο χρηματικό ποσό αναλόγως της θέσης που καταλάμβανα (200,300,500 ευρώ). Από αυτά τα χρήματα ο… απαιτούσε να μου παίρνει το 60% αλλιώς απειλούσε εμένα και τους γονείς μου ότι δε θα μου ξαναέκανε προπόνηση».

Τον ίδιο προπονητή είχαν καταγγείλει ακόμη τέσσερις αθλήτριες για σεξουαλική παρενόχληση. Παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει από το 2022 ο προπονητής παρέμεινε στη θέση του.

Τέλος, και η 26χρονη έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις