Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Ποιές περιοχές θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία – “Πνίγονται” στην Ειδομένη

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Ποιές περιοχές θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία – “Πνίγονται” στην Ειδομένη

– Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης
– Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και από το απόγευμα της Πέμπτης θα εξασθενήσουν
– Ισχυρές καταιγίδες στην Ειδομένη και χιόνια στα γύρω ορεινά
– Διαβάστε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη και την Πέμπτη σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ήδη στην περιοχή της Αττικής βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ η κατάσταση είναι χειρότερη στα βόρεια προάστια και τα ανατολικά του νομού. Από τις αστραπές παρατηρούνται ήδη μικρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών, ενώ σε συναγερμό είναι και η Πυροσβεστική για πλημμυρικά φαινόμενα.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική οι βροχές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια και της νύχτας, ενώ την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα και με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.  Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κλεσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμνενα πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός: Στα δυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το Αιγαίο 6 με 7 και πιθανότατα τοπικά τη Δευτέρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε