Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε Σαντορίνη και Μύκονο αφήνει ο Μάρδας

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε Σαντορίνη και Μύκονο αφήνει ο Μάρδας

Το σενάριο αύξησης του ΦΠΑ σε δύο από τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τις πρόσφατες δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη που επίσης είχε αναφέρει ότι δεν θα ήταν άδικη μια υπαγωγή της Μυκόνου και της Σαντορίνης, στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Μάρδας απέκλεισε πάντως το σενάριο αύξησης τον ΦΠΑ στον τουρισμό.

Επίσης, τόνισε, ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει αλλά λίγο αργότερα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι ο φόρος ακινήτων θα αλλάξει μέσα στο 2014 και ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για το 2015 έναν άλλο φόρο από τον ΕΝΦΙΑ.

Είπε, επίσης, ότι με το νέο φόρο θα υπάρξει ελάφρυνση για τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία και «δικαιότερη φορολόγηση» για τις μεγαλύτερες περιουσίες. Ο κ. Μάρδας πάντως δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τους στόχους είσπραξης που θα έχει ο νέος φόρος αλλά υποστήριξε ότι δεν θα πρόκειται απλώς για μια αλλαγή ονόματος του ΕΝΦΙΑ με μικροαλλαγές.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και από αυτή την επεξεργασία θα προκύψουν και οι λεπτομέρειες για το νέο φόρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε