Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ανοιχτά μαγαζιά με… απεργίες – Διαβάστε τα ωράρια

Ανοιχτά μαγαζιά με… απεργίες – Διαβάστε τα ωράρια

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 20 Ιουλίου, αφού έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος των εκπτώσεων. Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο συγκεκριμένο μέτρο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυιακάτικη λειτουργία των καταστημάτων συνοδεύτηκε από μεγάλες εντάσεις, ειδικότερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εκείνη την ημέρα, δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ερμού, εμποδίζοντας τους καταναλωτές να εισέλθουν σε όποια από τα εμπορικά είχαν “ανεβάσει τα ρολά” κι αποδοκιμάζοντας τους καταστηματάρχες που λειτουργούσαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Τα καταστήματα, λοιπόν, αύριο Κυριακή θα λειτουργήσουν κανονικά, την ώρα που η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία.

Η ΟΙΥΕ, που αντιτάσσεται στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η αγορά της Αθήνας, θα είναι ανοιχτή αυτή την Κυριακή και ότι η επόμενη εργάσιμη θα είναι στις 2 Νοεμβρίου.

Τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα

Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, καλεί του εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους καμία Κυριακή έως τις 31 Αυγούστου.

Και στην Πάτρα επικρατεί η ίδια άποψη, με το σύλλογο εμποροϋπαλλήλων να συμμετέχει στην απεργία και να διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω από 50% οι εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη!

Άνθιμος: «Ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή για να χτυπήσουν την Εκκλησία»

Αντιδράσεις και στη Θεσσαλονίκη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Μαίνεται η θύελλα αντιδράσεων για τις Κυριακές – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Κυριακής στην Ερμού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε