Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ανοιχτά μαγαζιά: Πολύς ο κόσμος, λίγα τα ψώνια…

Ανοιχτά μαγαζιά: Πολύς ο κόσμος, λίγα τα ψώνια…

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή (18.12.2016) τα μαγαζιά, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας τους. Και ενώ οι δρόμοι γέμισαν κόσμο (και τα μαγαζιά επίσης) οι αγορές δεν ήταν πολλές.

Ο καιρός ευνοούσε τις βόλτες στα μαγαζιά. Αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι ήθελαν να κάνουν… windowshoping και έρευνα αγοράς ώστε να ξέρουν τι θέλουν να ψωνίσουν όταν θα… πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων ή το μισθό του Ιανουαρίου.

Στην Ερμού, ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο. Το κέντρο της γιορτινής Αθήνας υποδέχτηκε χιλιάδες κόσμου. Το ίδιο και τα μαγαζιά, όχι μόνο στην Ερμού αλλά και αλλού. Όμως οι περισσότεροι είτε δεν ψώνιζαν είτε κρατούσαν μια – δυο σακούλες στα χέρια τους.

Ίδια η εικόνα και στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα. Εκεί βέβαια τα πράγματα είχαν και… περιπέτεια, αφού νωρίς το πρωί άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και υποστήριξε πως είχε τοποθετηθεί βόμβα που επρόκειτο να εκραγεί στις 12:20.

Αλλά η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα, το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα και τα ψώνια και οι βόλτες όσων επέλεξαν το συγκεκριμένο μέρος για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους δεν επηρεάστηκαν.

Από τις 11:00 το πρωί όταν άνοιξαν τα μαγαζιά, χιλιάδες καταναλωτές πέρασαν από τα μαγαζιά του Εκπτωτικού αλλά και εδώ οι αγορές ήταν συγκρατημένες.

Όπως δήλωσε άλλωστε στο newsit.gr o Μάκης Σαββίδης, ειδικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η κίνηση στην αγορά είναι ικανοποιητική, ειδικά στην Αθήνα. Ωστόσο, εκτίμησε πως οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα γίνουν επί της ουσίας την επόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει δοθεί το δώρο των Χριστουγέννων τους ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και το επίδομα στους συνταξιούχους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε