Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών “βλέπει” η πολιτική αγωγή – Στις 9 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών “βλέπει” η πολιτική αγωγή – Στις 9 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έκαναν λόγο για αντιφάσεις στις μαρτυρίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αποτέλεσμα η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, να αναγκαστεί να παρέμβει, παρατηρώντας : “Μετά από πέντε μήνες που έχει να ξεκινήσει η διαδικασία, η ένταση δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν” και συνήγορο υπεράσπισης να απαντά “είμαστε ξεκούραστοι …”.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν για τις ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής σχετικά με το αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας πως το “κατηγορητήριο γίνεται πλαστελίνη” και “δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα”.

Ο μάρτυρας Νίκος Ντάφος , οδηγός του περιπολικού που εξετάστηκε , διευκρίνησε απευθυνόμενος στους συνήγορους πολιτικής αγωγής πως “σε καμία κατάθεση εμείς δεν έχουμε αναφέρει σύλληψη του δράστη” και συμπλήρωσε “Για να μην συγχέετε τα πράγματα εμείς έχουμε πει οτι μας υπέδειξαν το δράστη και σε εμάς ομολόγησε”.

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής , αν του έχει ξανατύχει να δηλώσει κάποιος την πολιτική του ιδιότητα, όπως ο Ρουπακιάς είπε πως είναι της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ναι, ακόμη και για παράβαση του ΚΟΚ. Μπορεί να λεει κάποιος ότι ειναι της κυβέρνησης…”.

Παράλληλα ο μάρτυρας υποστήριξε βλέποντας φωτογραφία του όπλου του εγκλήματος πως “μοιάζει πολύ ” με αυτό που παρέδωσε στους συναδέλφους του εκείνο το βράδυ.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε