Ελλάδα

Αντιγριπικό εμβόλιο με λίστα αναμονής – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη, αλλά στα φαρμακεία υπάρχουν και… λίστες αναμονής. Δείτε ποιοι έχουν προτεραιότητα.

Στα φαρμακεία, υπάρχουν λίστες αναμονής, ενώ όπως εξήγησε ο φαρμακοποιός, Γιάννης Δαγρές, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες.

«Προτεραιότητα έχουν οι 18 κατηγορίες που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες όπως τις ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι φέτος για πρώτη φορά χρειάζεται συνταγογράφηση για να γίνει ο εμβολιασμός.

«Χρειάζεται η συνταγή γιατρού, ή άυλη συνταγή, για να ελέγχει το σύστημα ότι οι ευπαθείς ομάδες θα κάνουν το εμβόλιο με προτεραιότητα» σημείωσε σχετικά.

Φέτος, η Ελλάδα έλαβε περί τα 4.200.000 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου.

Ο φαρμακοποιός υπογράμμισε την ανάγκη να μη κάνουν εμβόλια όσοι έχουν συμπτώματα, ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, τόνισε  ότι οι γονείς πρέπει να συνεννοηθούν με τον παιδίατρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πιθανότατα η “ροζ” καταγγελία έγινε από πρώην της», λέει το περιβάλλον της 26χρονης αστυνομικού – «Έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
Η αστυνομικός καταγγέλθηκε ότι πηγαίνει με άδεια σε ροζ ραντεβού στο Ντουμπάι - «Συκοφαντικές και ψευδείς καταγγελίες», δηλώνει η δικηγόρος της
ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Κολυδάς για το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Είναι η επαγόμενη ατμοσφαιρική δόνηση η αιτία;
Όταν υπάρχει απότομη και ακραία αλλαγή της θερμοκρασίας — για παράδειγμα, απότομα κύματα ψύχους ή καύσωνα — τότε δημιουργούνται ισχυρά ανοδικά ή καθοδικά ρεύματα αέρα
Βαλένθια 1
Ένας 30χρονος αναζητείται ως ύποπτος για τον θάνατο του λιμενικού στη Λέσβο - «Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει την αυτοκτονία»
Η οικογένεια του λιμενικού που βρέθηκε κρεμασμένος, κατέθεσε επίσημη δήλωση με την οποία τίθενται δημόσια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα στοιχεία που εξετάζονται γύρω από τον θάνατό του 29χρονου
Ο άτυχος 29χρονος λιμενικός που βρέθηκε απαγχονισμένος στη Λέσβο