Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αντώνης Ρέμος: «Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή και δεν ισχύει ότι δήλωνε 50.000 ευρώ» λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Αντώνης Ρέμος: «Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή και δεν ισχύει ότι δήλωνε 50.000 ευρώ» λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Ο Αντώνης Ρέμος επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει φοροδιαφυγή και πως όταν κληθεί θα δώσει απαντήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που τον εκπροσωπεί, έκανε τη δική του ανάλυση για τα δεδομένα.

Ο Αντώνης Ρέμος που εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει τα στοιχεία που έδειχναν φοροδιαφυγή, έδωσε από το πρωί τη σκυτάλη στους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο Στάθης Μπακάλης, υποστηρίζουν πως ο τραγουδιστής δεν δήλωνε ετήσια εισοδήματα 50.000 ευρώ, ότι ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του και πως στόχος της δημοσιοποίησης του όλου θέματος, ήταν απλά και μόνο, όπως λένε, η διαπόμπευσή του.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, «δεν ισχύει ότι δήλωνε στην εφορία εισόδημα 50.000 ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι ο έλεγχος που γίνεται στον Αντώνη Ρέμο γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Πριν γίνει η δέσμευση ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δεν πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πώς διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα; Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε κάθε χρόνο 50.000 ευρώ δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή Το Πρωινό στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε επίσης ότι «ο Αντώνης Ρέμος είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του», ενώ τόνισε ότι τη Δευτέρα με τον συνάδελφό του θα πάνε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη.

«Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Νωρίτερα ο Στάθης Μπακάλης, που επίσης εκπροσωπεί τον Αντώνη Ρέμο, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 πως «δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή. Είμαστε σε πρώιμο στάδιο. Έχουμε ένα μέτρο δέσμευσης περιουσίας, αλλά δεν έχουμε κληθεί καν να δούμε το αντικείμενο που ελέγχεται και γιατί πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Αναφορικά με την δέσμευση περιουσίας του τραγουδιστή μέχρι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ο συνήγορος του σημείωσε ότι «το ύψος των φορολογικών δηλώσεων είναι μόνο ένας δείκτης της οικονομικής επιφάνειας. Τα συσσωρευμένα κεφάλαια προηγούμενων ετών και ο τρόπος που δημιουργεί περιουσία είναι η μεγάλη εικονα. Η αποσπασματκή φορολογική δήλωση μιας χρονιάς που μπορεί να είναι χαμηλή, μπορεί να έχει συγκεκριμένες αιτίες».

«Η Αρχή έχει κάνει μια έρευνα και έχει καταλήξει σε ένα πόρισμα, υπάρχουν υπόνοιες και αυτές είναι αρκετές για την Αρχή, ώστε να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσίας. Ωστόσο, υπάρχει πλήθος περιπτώσεων όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και όταν παρασχέθηκαν οι δέουσες εξηγήσεις και ήρθη η δέσμευση και καμία άλλη συνέπεια δεν υπήρξε», κατέληξε στην παρέμβαση του ο δικηγόρος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7/24) η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Η Αρχή ερευνώντας εταιρεία του καλλιτέχνη, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες, βρέθηκε μπροστά σε τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του τραγουδιστή και συγκεκριμένα φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Έτσι, προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν, έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ. 

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής παραδόθηκαν πριν από ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος κάνει έρευνα για την υπόθεση, που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

Πηγές αναφέρουν πως ο Αντώνης Ρέμος θα κληθεί το επόμενο διάστημα για εξηγήσεις, με την υπόθεση να βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα για ακόμα μια μέρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις