Σάββατο, 6 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αντώνης Ρέμος: Η εταιρεία αιολικών πάρκων, η συναλλαγή που δεν ολοκληρώθηκε και ο «ελεγχόμενος» επιχειρηματίας

Αντώνης Ρέμος: Η εταιρεία αιολικών πάρκων, η συναλλαγή που δεν ολοκληρώθηκε και ο «ελεγχόμενος» επιχειρηματίας

Αρνείται κάθε κατηγορία φοροδιαφυγής ο Αντώνης Ρέμος και δηλώνει στη διάθεση των Αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τη δέσμευση της κινητής και της ακινήτης περιουσίας του ερμηνευτή.

Ο Αντώνης Ρέμος την Παρασκευή (5.7.2024) με βίντεό του στo Instagram διεμήνυσε πως δεν έχει τίποτα να κρύψει και να φοβηθεί. Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Ρέμος βρέθηκε στο μικροσκόπιο εξονυχιστικής έρευνας για φοροδιαφυγή και μετά το τέλος της, δεσμεύτηκαν η κινητή και ακίνητη περιουσία του ερμηνευτή και της εταιρίας που ερευνάται, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, θυρίδες και σκάφη που ίσως υπάρχουν, μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής αρνείται τα πάντα, υπόσχεται να δώσει απαντήσεις και στοιχεία, όταν αυτό του ζητηθεί και εμφανίζεται έντονα ενοχλημένος από τη δημοσιοποίηση του θέματος και της διαστάσεις που πήρε.

Η εταιρεία με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του.

 

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αναντιστοιχία μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Τα παραπάνω έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις