Site icon NewsIT

Αντώνης Συκάρης: Απεγκλωβίστηκε ένα μήνα μετά η σορός του από τα Ιμαλάια

13.05.2022 | 07:45
Αντώνης Συκάρης: Απεγκλωβίστηκε ένα μήνα μετά η σορός του από τα Ιμαλάια

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, που παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ ΜΠΕ, να φωτογραφίζεται κατά την ανάβαση του στο Έβερεστ, σε μια από τις τέσσερις κορυφές πάνω από τα 8.000 μέτρα που πραγματοποίησε μέσα σε ένα χρόνο, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019. Στις 14 Μαΐου 2019 και μετά από 53 ημέρες στα Ιμαλάια, ο Αντώνης Συκάρης κατέκτησε μια ακόμη κορυφή πάνω από τα 8.000 μέτρα. Ο πολύπειρος Έλληνας ορειβάτης κατέκτησε το Lhotse (Λότσε) και τοποθέτησε εκεί ψηλά, σε υψόμετρο στο οποίο πετούν αεροσκάφη, στα 8.516 μέτρα, την ελληνική σημαία. Από εκείνη την ημέρα, που κατέκτησε την τέταρτη ψηλότερη της Γης, ο ρέκορντμαν πλέον Συκάρης, έχει γίνει και ο μόνος Έλληνας, που έχει βρεθεί μέσα σε ένα χρόνο σε τέσσερις -από τις μόλις 14- κορυφές της Γης που φτάνουν πάνω από τα οκτώ χιλιάδες μέτρα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Μετά από ένα μήνα η σορός του άτυχου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη απεγκλωβίστηκε από το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Απριλίου ο σπουδαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης ξεψύχησε καθώς κατέβαινε το βουνό, ενώ η σορός του παρέμενε στο σημείο και καμία από τις αποστολές που είχαν προσπαθήσει να την ανασύρουν δεν τα είχαν καταφέρει.

Ωστόσο, η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Συκάρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Τώρα αναμένεται η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια η μεταφορά της στην Ελλάδα, κάτι που θα διαρκέσει περίπου δύο με τρεις εβδομάδες.

Η ανάρτηση της οικογένειας:

«Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

(Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη.
Kathmandu, 25/03/2022)»

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version