Ελλάδα

Απαγορεύει το Πρωτοδικείο την διακοπή ρεύματος σε 63 πολίτες!

Προσωρινή εντολή απαγόρευσης διακοπής ρεύματος, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο, για 63 πολίτες που προσέφυγαν για το τέλος ακινήτων

Απαγορεύει το Μονομελές Πρωτοδικείο, με προσωρινή εντολή, που θα ισχύει έως τις 4 Ιουλίου 2012, τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα σπίτια 63 πολιτών, που προσέφυγαν στο δικαστήριο, λόγω αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων.

    Οι 63 πολίτες κατέθεσαν αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία και προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα ζήτησαν από το δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής.

    Στην αίτηση, κατά περίπτωση, γίνεται επίκληση λόγων υγείας, που επιβάλουν τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησής τους, ή ανεπανόρθωτης οικονομικής βλάβης, σε περιπτώσεις επαγγελματικής στέγης, που θα επιφέρει η διακοπή του ρεύματος.

    Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο (υπ΄αριθμόν 1878/2012 της προέδρου Πρωτοδικών, Αγγελικής Προύντζου) απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους προσφεύγοντες πολίτες, αποδεχόμενο το αίτημά τους και θεωρώντας βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται. Αντίστοιχες αποφάσεις, κάποιες μάλιστα εισήλθαν και στην ουσία της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί από δικαστήρια όλης της χώρας.

    Στο δικόγραφό τους, οι 63 χαρακτηρίζουν “καταχρηστικό” το δικαίωμα της ΔΕΗ να μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως τονίζουν, «υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη» ,ενώ σημειώνουν ότι παρανόμως περιελήφθη το έκτακτο τέλος στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης.

    Τέλος, επικαλούνται κοινοτική οδηγία (2009/72) η οποία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γκαφατζής διαρρήκτης «μπούκαρε» σε σουβλατζίδικο της Ρόδου, άρπαξε άδεια την ταμειακή και ξέχασε το κινητό του
Ο άνδρας, σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας του σουβλατζίδικου φαίνεται να σκοντάφτει στην προσπάθειά του να διαφύγει με την ταμειακή στα χέρια, με αποτέλεσμα να του πέφτει το κινητό του από την τσέπη
Βίντεο από την διάρρηξη στη Ρόδο
10 διαμερίσματα, οικόπεδα και 500.000 ευρώ εντόπισε η Αρχή για το ξέπλυμα στην κατοχή των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα των πολεοδόμων στη Ρόδο
Ο επικεφαλής της, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβιβάζει ήδη το σχετικό πόρισμα για το κύκλωμα της πολεοδομίας στην εισαγγελία της Ρόδου
Τα χρήματα που κατασχέθηκαν από τα σπίτια των μελών του κυκλώματος / Φωτογραφία υπουργείο Εσωτερικών