Στην κρίση πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου κατέληξε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος "Ηλεκτρονικός Πόλεμος" στο στρατό ξηράς. Πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης αγόρευσης του ο εισαγγελέας τόνισε πως από την προμήθεια του εν λόγω οπλικού συστήματος δεν προέκυψε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δόλο.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και 16 ακόμη πρόσωπα.
Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.
Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο υπήρξε σημαντική.