Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Πορείες με λίγο κόσμο και μικρή δόση μολότωφ

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Πορείες με λίγο κόσμο και μικρή δόση μολότωφ

Με μικροένταση και αψιμαχίες μεταξύ αντεξουσιαστών και ΜΑΤ ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό, που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, αλλά και ενάντια στον προϋπολογισμό, η συζήτηση για τον οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την ψηφοφορία.

Λίγη ώρα πριν πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν συνδικάτα, ανάμεσά τους η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώσεις συνταξιούχων και ΑμεΑ, καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν από ομάδα αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν στην ουρά της πορείας, και συνεχίστηκαν στο Σύνταγμα, με περιορισμένη ανταλλαγή με τα ΜΑΤ βομβών μολότοφ και κρότου λάμψης αντίστοιχα χωρίς να πάρουν περαιτέρω έκταση. Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε τρεις μολότωφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν.

Στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερο επεσόδιο στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας όταν άτομα που ακολουθούσαν το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ρίχνοντας δύο μολότοφ. Στο σημείο όπως ήταν φυσικό επικράτησε ένταση, ωστόσο αν και αμέσως η αστυνομική δύναμη κινήθηκε προς το μέρος μιας ομάδας νεαρών, δεν υπήρξε γενίκευση των επεισοδίων.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα των νεαρών που προκάλεσε την ένταση διαλύθηκε. Σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου όπου κινείται ο κύριος όγκος της πορείας έχουν αναπτυχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.
 

Νωρίτερα, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας. Από την συγκέντρωση δεν έλειψαν και τα αιχμηρά σχόλια για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Πορεία έκανε στην Βουλή και μόνο του το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ που με αφορμή τη συγκέντρωση δήλωσε πως είναι ώρα για μαζικές κινητοποιήσεις.

Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δηλωσε: «Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους για συναινέσεις για νέες ψεύτικες προσδοκίες με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού που οδηγεί σε χειραγώγηση των εργατικών λαϊκών κινημάτων για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα. Η επιλογή για το λαό μας είναι αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα λαϊκή κυριαρχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ και οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Τις επόμενες ημέρες η ΓΣΕΕ αναμένεται να αποφασίσει για νέα απεργιακή κινητοποίηση με αποκλειστικό θέμα το νέο ασφαλιστικό..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε