Site icon NewsIT

Απεργία σήμερα σε ασφαλιστικά ταμεία, στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

12.02.2019 | 10:08
Απεργία σήμερα σε ασφαλιστικά ταμεία, στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, πραγματοποιώντας, παράλληλα και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν κηρύξει παννατική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 15:00 και θα βρεθούν έξω από τη ΓΑΔΑ στις 11.30 το πρωί.

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11:00. Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις προσωπικού αλλά και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), μέσω των νέων οργανισμών που προέκυψαν από τις ενοποιήσεις, επιχειρείται η εφαρμογή νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων.

“Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι “πετσοκομμένοι” από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ και τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ), δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς “κομμένους και ραμμένους” στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών αλλά και στυγνές “εργασιακές γαλέρες”. Αποτελούν επίσης οργανισμούς υπό συνεχή “διαμόρφωση”, λειτουργώντας, ουσιαστικά, σαν “πιλότοι” για την εφαρμογή των νέων διοικητικών και οργανωτικών προτύπων στο δημόσιο, στη λογική του αυταρχισμού, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και του περιορισμού βασικών τους αρμοδιοτήτων”, αναφέρει η χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Παννατική στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιήσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κλήση από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για Ανωμοτί κατάθεση σε συνδικαλιστές.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και καλεί «συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση», επισημαίνοντας ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το συγκεκριμένο τμήμα, την ώρα που θα πραγματοποιούνται οι καταθέσεις, «για να διαπιστώσουμε και εμείς ποιος και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα από την ΠΟΕΔΗΝ»

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων». Αναφέρει, ακόμα, ότι «για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Αναφέρει, ακόμα, ότι «για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος». Η υπόθεση αφορά την κλήση για παροχή εξηγήσεων από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης «με αδικήματα τον μισό ποινικό κώδικα, όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α.», κατά τη συγκέντρωση συνδικαλιστών στις 2 Απριλίου 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version