Ελλάδα

Απεργία των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 21 Μαρτίου

Την ημέρα της απεργίας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 21 Μαρτίου, αποφάσισε τη Δευτέρα (10.03.2025) η ΠΟΕ-ΟΤΑ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων που απασχολούνται σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Την ημέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δραγατσανίου 8, στην  πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι οι εργαζόμενοι απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες πολυετείς συμβάσεις στις κοινωνικές δομές των δήμων (Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Κοινότητας, κοινωνικές δομές), βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια «ιδιαίτερα αυτή την εποχή που τα προβλήματα χρηματοδότησης είναι υπαρκτά και ρεαλιστικά».

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τέτοιες μέρες του 1985, ως δώρο ανεκτίμητο, σε κράτησα στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά» - Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου
«Αυτό το υπέροχο δώρο πριν συμπληρωθούν σαράντα χρόνια, ο Κύριος θέλησε να το στείλει σε άλλη ουράνια αγκαλιά, εκεί που αλλιώς τα μετράνε τα χρόνια»
Ο Βασίλης Καλογήγου με τη μητέρα του, Σοφία