Ελλάδα

Απίστευτες απάτες… 4Χ4 – 100.000.000 ευρώ τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Οι έλεγχοι τραπεζικών καταθέσεων από το ΣΔΟΕ είναι πλέον γεγονός, γεγονός είναι ότι στο “μάτι” μπαίνουν πρώτοι όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα όσα δήλωσαν στην εφορία.

Από το καλοκαίρι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες όταν τους ζητείται να “ανοίγουν” τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ύποπτων για φοροδιαφυγή.
Ήδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει σχεδόν 4.000 αιτήσεις.
Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι με τους πρώτους 130 λογαριασμούς που άνοιξαν έπεσαν… καμπάνες πάνω από 100.000.000 εκατομμύρια καθώς πολύ απλά ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε και τις καταθέσεις τους.
Πολλοί που είχαν κάνει ψευδείς δηλώσεις ότι απέκτησαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο μετά από πώληση ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου, έπεσαν σε άλλη “παγίδα” του ΣΔΟΕ, με μια απλή έρευνα στο TAXIS διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάνει κάτι τέτοιο και έτσι … έπεσε και δεύτερη καμπάνα.
Σύμφωνα με την espresso υπήρξε κάποιος που δήλωσε ότι αγόρασε υπερπολυτελές αυτοκίνητο αξίας 70.000 ευρώ, μετά από πώληση οικοπέδου αξίας 120.000 ευρώ. Όταν έγινε η σχετική διασταύρωση στοιχείων αποδείχθηκε ότι το … οικόπεδο δεν υπήρχε και έτσι η φοροδιαφυγή αποκαλύφθηκε και επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.
Κάτι φαίνεται πως έχει αρχίσει να κινείται…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4