Site icon NewsIT

Από… κόσκινο οι 577 αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση – Ποια είναι τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

14.08.2013 | 21:50
Από… κόσκινο οι 577 αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση – Ποια είναι τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

- Επιτροπές υπό τον Ειδικό Διαχειριστή θα ελέγξουν τις αιτήσεις για το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης - Ο Παντελής Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις - Φήμες για επίκειμενη επέμβαση εντός των επόμενων ωρών στο Ραδιομέγαρο - Διαβάστε τα βιογραφικά όλων των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου

Η συγκρότηση επιτροπών υπό τον Ειδικό Διαχειριστή, οι οποίες θα ελέγξουν τις αιτήσεις των 577 ατόμων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στην προκήρυξη για το μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, είναι το επόμενο στάδιο στην προσπάθεια να υπάρξει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).

Ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις».

Όπως σημείωσε, θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα.

Παράλληλα, ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα». Επιπλέον, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.

Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

Φήμες για επέμβαση στο Ραδιομέγαρο

Στο μεταξύ, περίπου στις 7.30 η ΠΟΣΠΕΡΤ ενημέρωσε με sms τα μελή της ότι έχουν συγκεντρωθεί ιδιωτικά κανάλια, καθώς θα παρέμβει εισαγγελέας για την εκκένωση του Ραδιομέγαρου. Ωστόσο, κάτι τέτοι δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινωθεί η διευθυντική ομάδα (που θα πλαισιώσει τον Ειδικό Διαχειριστή, Γκίκα Μάναλη), καθώς και η πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των προτεινόμενων μελών του Εποπτικού Συμβουλίου:

Άννα Δαμιανίδη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Γαλλική Λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη, και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Από το 1975 έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην Αυγή, στα ΝΕΑ και στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει γράψει νουβέλες, διηγήματα, μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά. Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ποταμός» και έχει τίτλο Το ωραιότερο πράγμα του κόσμου.

Ανδρέας Ζούλας
Ο Ανδρέας Χ. Ζούλας γεννήθηκε το 1942 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου. Δημοσιογραφεί από το 1965: ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης, σχολιαστής, αρθρογράφος αθηναϊκών εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στην Καθημερινή και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είχε ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤΕΝΝΑ, την ΕΤ2 και τον «Αθήνα 9,84».
Έχει μεταφράσει τα πενήντα σωζόμενα έργα της αρχαίας δραματουργίας μας, με ισοσυλλαβία στίχου μετάφρασης προς στίχο πρωτοτύπου. Από τα μεταφρασμένα έργα έχει εκδώσει:
-Τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του Αισχύλου, με γενικό τίτλο: «Αισχύλου Τραγωδίαι» (2007).
-Τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, με γενικό τίτλο «Σοφοκλέους Τραγωδίαι» (2008).
-Το Σατυρικό Δράμα του Ευριπίδη «Κύκλωψ», την Κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» και τέσσερις Κωμωδίες του Μενάνδρου: «Δύσκολος», «Επιτρέποντες», «Σαμία» και «Ασπίς», με γενικό τίτλο «Αττική Κωμωδία» (2009).
-Σε μη ισοσυλλαβισμένους στίχους το 2005 εκδόθηκαν μεταφράσεις του των Τραγωδιών «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, και «Βάκχαι» του Ευριπίδη, καθώς και της Κωμωδίας του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη».
Έργα που έχει μεταφράσει και είναι έτοιμα προς έκδοση:
-Το Σατυρικό Δράμα του Σοφοκλή «Ιχνευταί» και ο Ομηρικός Ύμνος Εις Ερμήν, από στίχους και αποσπάσματα του οποίου συμπληρώνεται το σατυρικό δράμα σε ενιαίο κείμενο για τις ανάγκες παραστάσεώς του.
-Δέκα οκτώ έργα του Ευριπίδη, δέκα κωμωδίες του Αριστοφάνη και η κωμωδία του Μενάνδρου «Περικειρομένη».

Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει εργαστεί ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει συνεργαστεί και με αρκετούς εκδοτικούς οίκους ως φωτογράφος. Το 2011 ορίστηκε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Τον Μάιο του 2012 διετέλεσε υπηρεσιακή Υπουργός Πολιτισμού.

Λουκάς Καρυτινός
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Δυτικού Βερολίνου και στο Μοτσαρτέουμ του Ζάλτσμπουργκ. Είναι επίσης διπλωματούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 1992 έγινε μουσικός διευθυντής, και την περίοδο 1999-2005 καλλιτεχνικός διευθυντής. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τα λυρικά θέατρα Βερολίνου, Βαρκελώνης, Κολωνίας και Ρώμης, και έχει διευθύνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Αίγυπτο. Για τις υπηρεσίες του στο χώρο της μουσικής τού έχουν απονεμηθεί διακρίσεις από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών.

Σίμος Ε. Σιμόπουλος
Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρύτανης του ΕΜΠ από το 2010. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στη ραδιοπεριβαλλοντική ανάλυση και τα ενεργειακά συστήματα. Το έργο του σχετικά με τη ρύπανση από το ατύχημα στο Chernobyl έχει τύχει αναγνώρισης από Διεθνείς Οργανισμούς. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει διοικήσει φορείς τόσο στον Ακαδημαϊκό Χώρο όσο και ευρύτερα στον Δημόσιο Τομέα. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας». Το 2012 διετέλεσε Υπηρεσιακός Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Θεόδωρος Φορτσάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει νομικά στην Ελλάδα και τη Γαλλία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Nancy II, Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas/Paris II). Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2000-2003), εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης (1998-2004) και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα διοικητικού δικαίου (1990-1991).

Χρήστος Χωμενίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Το 1990 τελείωσε τη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολούθησε μαθήματα νομικών στη Μόσχα και επικοινωνιολογίας στην Αγγλία. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Το σοφό παιδί, κυκλοφόρησε το 1993 και η ενθουσιώδης υποδοχή που αμέσως γνώρισε από κριτικούς και κοινό επέτρεψε στον Χωμενίδη να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Ακολούθησαν άλλα εννέα βιβλία, μυθιστορήματα και διηγήματα που όλα παρέμειναν επί βδομάδες στο νούμερο ένα στις λίστες των ευπώλητων. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, τα ιταλικά, τα λιθουανικά, τα τουρκικά και τα εβραϊκά. Ο Χρήστος Χωμενίδης έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά, και από το 2002 μέχρι το 2010 είχε δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο. Το 2013 η «Μασσαλία – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» τον επέλεξε για να εκπροσωπήσει τους έλληνες συγγραφείς. Ο Χρήστος Χωμενίδης μιλάει αγγλικά και ρωσικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί είναι οι πρώτοι 577 που προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση – Ξεπέρασαν τις 8.000 οι αιτήσεις – Όλα τα ονόματα

Ξεπέρασαν τις 8.000 οι αιτήσεις για τη Δημόσια Τηλεόραση

Η προκήρυξη για τις 1.453 θέσεις εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Νέα προκήρυξη για 1.400 θέσεις εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση

Εργαζόμενοι ΕΡΤ προς κυβέρνηση: Πάρτε πίσω την προκήρυξη

Άρχισαν οι προσλήψεις για τη Δ.Τ. – Όλη η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version