Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Από τα … συγχαρητήρια στην αποστρατεία ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ξαφνικός θάνατος» για τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να τον κρίνει… ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του και να τον αποστρατεύσει.

Πληροφορίες κύκλων του αρμόδιου υπουργείου εμφανίζουν ως επικρατέστερο να τον αντικαταστήσει τον μέχρι σήμερα υπαρχηγό του σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ θα ακολουθήσουν προαγωγές στη βαθμίδα της ηγεσίας προς πλήρωση των κενών θέσεων που δημιουργούνται. Κρίσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσια, αναμένονται με την κατάθεση του νομοσχεδίου αναδιάρθρωσης του σώματος, προς ψήφιση στη Βουλή, πιθανόν στις αρχές του νέου χρόνου.

Η ξαφνική αποστρατεία του πρώην αρχηγού έρχεται λίγες μέρες μετά από τα συγχαρητήρια που δέχθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο τομέα της δασοπυρόσβεσης και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον η αντικατάσταση γίνεται δύο μήνες πριν από τις τακτικές κρίσεις του σώματος, χωρίς να εξηγείται η αιτία και ο λόγος που την προκάλεσαν.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε