Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας – Δικάζεται για πλημμέλημα

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Απόστολος Λύτρας – Δικάζεται για πλημμέλημα

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το πρωί της Πέμπτης (12.9.2024). Ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν στην φυλακή από τα μέσα Ιουνίου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε καθώς το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα στο εδώλιο για πλημμέλημα και συγκεκριμένα για επικίνδυνη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Προηγήθηκε η αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο της εισαγγελέως πρωτοδικών, Βαρβάρας Γνεσούλη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να άρει την προσωρινή κράτηση του γνωστού ποινικολόγου και αναμένεται η αποφυλάκισή του με τους όρους:

  • Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.
  • Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.
  • Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.
  • Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες μέρες η εν διαστάσει σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, είχε ζητήσει με υπόμνημά της την αποφυλάκισή του λέγοντας πως οι δυο τους αποφάσισαν να ρίξουν τους τόνους για χάρη της ανήλικης κόρης τους.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε ζητήσει με την επιστολή της την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του γνωστού ποινικολόγου υπό όρους, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι προς το συμφέρον της ανήλικης κόρης τους και την ανάγκη επικοινωνίας της μαζί του.

Πέτρος Πανταζής: Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγό του

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, τόνισε στη δήλωση για την αποφυλάκιση του πελάτη του: «Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις