Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Απόστολος Λύτρας: Γιατί η Σοφία Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button, φέρεται να είχε λιποθυμικό επεισόδιο

Απόστολος Λύτρας: Γιατί η Σοφία Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button, φέρεται να είχε λιποθυμικό επεισόδιο

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της δικηγόρου Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, γνωστό ποινικολόγο, Απόστολος Λύτρας.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Αστυνομία καθώς η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου πάτησε το panic button στο κινητό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 21:00 το βράδυ η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετέβη στο σπίτι στον Γέρακα μαζί με την μεγάλη κόρη του και τον δικηγόρο τους, για να πάρει κάποια ρούχα του, όμως το γεγονός αυτό φαίνεται πως αιφνιδίασε και αναστάτωσε τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία πάτησε το panic button. Στην κ. Πολυζωγοπούλου έχει διατεθεί περιπολικό της Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στον ΣΚΑΪ, η δικηγόρος είχε και λιποθυμικό επεισόδιο. «Χθες το βράδυ, η πρώην γυναίκα του Απόστολου Λύτρα μαζί με την κόρη τους και τον δικηγόρο τους πήγε στο σπίτι στον Γέρακα. Τους αντελήφθη η κ. Πολυζωγοπούλου, η οποία είχε λιποθυμικό επεισόδιο και κατέφτασε το ΕΚΑΒ. Η κ. Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μηνύσεις για διατάραξη κοινής ειρήνης και συνελήφθη η πρώην σύζυγος». Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, η κ. Πολυζωγοπούλου έλαβε απειλητικό μήνυμα από τον κ. Λύτρα και του υπέβαλε μήνυση.

H 37χρονη δικηγόρος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο ΑΤ Ομονοίας και ζήτησε από τους αστυνομικούς να της τοποθετήσουν στο κινητό της τηλέφωνο το κουμπί πανικού (panic button), προκειμένου να είναι σε θέση να ειδοποιήσει τις Αρχές σε περίπτωση ενδεχόμενου κινδύνου.

Τη συγκεκριμένη εφαρμογή η 37χρονη γυναίκα την είχε ζητήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης που είχε δώσει στους αστυνομικούς τα ξημερώματα της Κυριακής, παρότι αρχικά είχε υποστηρίξει ότι τα τραύματά της είχαν προκληθεί από πτώση της από τις σκάλες.

Στη συνέχεια όμως, στην περιγραφή της στις ανακριτικές Αρχές είχε εξιστορήσει με κάθε λεπτομέρεια τα πραγματικά γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια έχουν επιβάλει στον Α. Λύτρα τους περιοριστικούς όρους είναι η υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, η απαγόρευση να μην την πλησιάζει και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Καρέ – Καρέ ο εφιάλτης

Μέσα από τέσσερα βίντεο το newsit.gr αποκάλυψε όλα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της 16ης Ιουνίου έξω από το νοσοκομείο που μετέφερε ο Απόστολος Λύτρας τη 37χρονη σύζυγο του, έως και τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Τα βίντεο που εξασφαλίσαμε αποτυπώνουν καρέ – καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν από τις 01:30 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής κι έπειτα. Στις εικόνες που σας παρουσιάζουμε εμφανίζεται το πολυτελές τζιπ να φτάνει έξω από το ιδιωτική κλινική, ο Απόστολός Λύτρας και η ξυλοκοπημένη σύζυγος του να κινούνται προς το χώρο τον επειγόντων περιστατικών, αλλά και τους αστυνομικούς που οδηγούν το γνωστό ποινικολόγο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το Porsche Cayenne, όπως θα δείτε και στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφαλίσαμε θα φτάσει στην οδό Χρήστου Βουρνάζου στις 01:23 τα ξημερώματα της 16ης Ιουνίου. Σχεδόν στη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Απόστολός Λύτρας θα σταθμεύσει το αυτοκίνητο. Ο δικηγόρος θα βγει από τη θέση του οδηγού, ενώ η Σοφία Πολυζωγοπούλου θα κατέβει από τη θέση του συνοδηγού.

Η άτυχη γυναίκα που πριν από περίπου δύο ώρες είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύζυγο της, αφού θα κλείσει την πόρτα του οχήματος στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς το πεζοδρόμιο. Από τις κινήσεις των χεριών της η Σοφία Πολυζωγοπούλου φαίνεται να πονάει, ενώ καθ όλη τη διάρκεια που εμφανίζεται στο βίντεο ακολουθεί τον Απόστολο Λύτρα.

Ο γνωστός δικηγόρος στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε συνεχώς μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο και προπορεύεται στην διαδρομή προς το νοσοκομείο. Η 37χρονη γυναίκα με το που θα μπει στα έκτακτα περιστατικά της ιδιωτικής κλινικής, αμέσως θα εξεταστεί από γιατρό ο οποίος θα αποφανθεί ότι οι τραυματισμοί της οφείλονται σε ξυλοδαρμό κι αμέσως θα ενημερώσει την αστυνομία. Στις δύο τα ξημερώματα ένα περιπολικό θα φτάσει στην ιδιωτική κλινική. 

Οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στους χώρους του νοσοκομείου για 24 λεπτά και στη συνέχεια θα ζητήσουν από το δικηγόρο να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.  Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και παρουσίασε το newsit.gr από την έξοδο του δικηγόρου από την ιδιωτική κλινική, εμφανίζεται ο Απόστολός Λύτρας μαζί με την κόρη του κι έναν αστυνομικό να κινούνται πεζοί και από πίσω τους να ακολουθεί με μικρή ταχύτητα το περιπολικό.

Σε ένα λεπτό,  ο 52χρονος ποινικολόγος όπως αποτυπώνεται σε άλλο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, θα φτάσει στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του.

Συνεχώς μιλάει στο τηλέφωνο του, ενώ φαίνεται ότι μπαίνει στο πολυτελές όχημα και ακολουθεί η προπορεύεται του περιπολικού που τον οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα. Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.
Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω  ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου απο την σκάλα • την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη.
 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις