Τρίτη, 16 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Απόστολος Λύτρας: Το σκεπτικό πίσω από την απόρριψη της αποφυλάκισής του

Απόστολος Λύτρας: Το σκεπτικό πίσω από την απόρριψη της αποφυλάκισής του
EUROKINISSI

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της κακοποιητικής πράξης του Απόστολου Λύτρα εις βάρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του και για το λόγο αυτό θα παραμείνει στη φυλακή ο γνωστός ποινικολόγος.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου ποινικολόγου κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1.Έτσι o Απόστολος Λύτρας παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Τον περασμένο μήνα ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, όπου ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέσα στο αυτοκίνητό του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega το σκεπτικό της απόφασης των δικαστών είναι ότι λόγω της ιδιαίτερης φύσης του παραπτώματός του είναι ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ύποπτος φυγής ο ποινικολόγος.

Επιπλέον οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν και τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο Απόστολος Λύτρας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για αποφυλάκισης του με «βαρχιολάκι» αναφέροντας ότι τα όποια προβλήματα υγείας έχει ο ποινικολόγος μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στην φυλακή.

Υπενθυμίζεται, ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με ηλεκτρονική επιτήρηση το γνωστό «βραχιολάκι», όπως είχε αποκαλύψει το Μεγάλο κανάλι.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε υποστηρίξει στο αίτημα αποφυλάκισης ότι δεν παραβίασε τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις