Site icon NewsIT

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Οι βαθμοί στο results.it.minedu.gov – Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

28.06.2024 | 13:27
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Οι βαθμοί στο results.it.minedu.gov – Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια όλης της χώρας, για την εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Αποτελέσματα Πανελληνίων στην πιο μεγάλη μέρα για χιλιάδες υποψήφιους σε ολόκληρη τη χώρα που πήραν μέρος στις  Πανελλήνιες 2024. Το μεσημέρι ανακοινώθηκαν οι βαθμοί που όπως κάθε χρόνο καθορίζουν τις βάσεις στις σχολές.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων ανακοινώθηκαν χωρίς προβλήματα από το Υπουργείο Παιδείας, με τους υποψήφιους σε ολόκληρη τη χώρα, να μαθαίνουν τους βαθμούς στα μαθήματα που έγραψαν. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι υπολογισμοί για τις Βάσεις στις σχολές, που αναμένεται να πέσουν σε σχέση με πέρυσι. Οι αριστούχοι φέτος είναι λιγότεροι και αυτό αναμένεται να φέρει αλλαγές στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές.

Οι βαθμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και ταυτόχρονα άρχισαν να γνωστοποιούνται μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τηλέφωνο υποψηφίων, που είχαν ήδη υποβάλει τη σχετική αίτηση. Στην ιστοσελίδα οι υποψήφιοι μαθαίνουν τους βαθμούς, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. Για τα στατιστικά στοιχεία πατήστε ΕΔΩ.

Στη περίπτωση, που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ καλούνται από το υπουργείο Παιδείας, να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις, που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Οι βαθμολογίες, πιθανότατα, θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων εξετάσεων 2024, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα για τις Βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και σήμερα, ούτως ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version