Ελλάδα

ΑΠΘ: Εντοπίστηκε αμίαντος στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής

Για προληπτικούς λόγους η κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει η σχολή και τα μαθήματα να γίνουν διαδικτυακά

Συναγερμός σήμανε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν βρέθηκε αμίαντος κατά τη διάρκεια εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης στη Φιλοσοφική Σχολή.

Ο αμίαντος εντοπίστηκε στη πρόσοψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ, σε πάνελ, που ήταν βιδωμένα και η απομάκρυνση του έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία. Στη δεύτερη φάση των εργασιών, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες πλευρές του κτιρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τα τεχνικά συνεργεία πραγματοποίησαν ελέγχους και στο εσωτερικό της Φιλοσοφικής Σχολής όπου ευτυχώς δεν εντοπίστηκε αμίαντος.

Για προληπτικούς λόγους, η κοσμητεία αποφάσισε να κλείσει η σχολή και τα μαθήματα γίνουν διαδικτυακά έως ότου οι ειδικοί δώσουν τη σχετική πιστοποίηση.

Κλειστά παραμένουν τα τμήματα του Φιλολογικού, Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, και τα τέσσερα ξενόγλωσσα.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αντιψυχωσικό φάρμακο για τη σχιζοφρένεια και τη διπολικό διαταραχή η ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό του Βασίλη Καλογήρου
Το φάρμακο αυτό παραμένει στον οργανισμό για 33 ώρες και προκαλεί παρενέργειες, μεταξύ άλλων διαταραχές κίνησης, ζάλη και χαμηλή αρτηριακή πίεση
Ο Βασίλης Καλογήρου