Site icon NewsIT

ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

19.03.2024 | 08:14
ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι μπήκαν με αλυσοπρίονο σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα

Νέα κινητοποίηση φοιτητών για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Πυρηνικό ριφιφί προσπάθησαν να κάνουν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ μια ενέργεια που αν τελικά είχε στεφθεί με επιτυχία οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

Συγκεκριμένα απόπειρα επίθεσης με αλυσοπρίονο επιχείρησαν κουκουλοφόροι στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής – όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας – με σκοπό να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή.

Η απόπειρα έγινε όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ πριν από μερικά 24ωρα από κουκουλοφόρους καταληψίες του ΑΠΘ με κίνδυνο έκλυσης ποσότητας ραδιενέργειας από ράβδους ουρανίου ή από ειδική συσκευή νετρονίων.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν οι κουκουλοφόροι να έχουν σπάσει το εξωτερικό περίβλημα της προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πρόκειται για μια «εφιαλτική» επιχείρηση σε έναν από τους πιο ευαίσθητους και επικίνδυνους χώρους εντός και εκτός του πανεπιστημίου, που έχει σκορπίσει μεγάλη ανησυχία σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αν η εισβολή είχε στεφθεί με επιτυχία τα πρώτα θύματα, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ θα ήταν οι ίδιοι οι εισβολείς, αφού αυτοί θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της διαρροής από το εργαστήριο, καθώς και όσοι θα έρχονταν σε επαφή με τις ουσίες.

Δεν αποκλείεται από την εισβολή να καταστρεφόταν συσκευές μέτρησης ραδιενέργειας, όπως και άλλα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί όπου η αξία τους ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πριν από λίγες ημέρες οι καταληψίες της Σχολής Θετικών Επιστημών κινήθηκαν προς το υπόγειο του κτηρίου, με σκοπό να φτάσουν στη Βιολογική Σχολή, που τελούσε υπό κατάληψη για πολλά χρόνια και την είχε σπάσει αστυνομική επιχείρηση το 2022.

Αυτή η κίνηση τους είχε ως συνέπεια να καταστραφεί το πρώτο από τα δύο συστήματα θωράκισης του πυρηνικού αντιδραστήρα χαμηλής ισχύος που βρίσκεται στο Εργαστήριο Ατομικής και Πυρηνικής Φυσικής.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version