Αυτό αποφάνθηκε το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με απόφαση του καταλήγοντας πως η καταχώριση δυσφημιστικού κειμένου στο ίντερνετ (blog κ.λπ) συνιστά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το εν λόγω αδίκημα παραγράφεται στα πέντε χρόνια, ενώ, η συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου στα τρία, γεγονός που συνιστά αρνητική διάκριση για τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μένοντας στο “γράμμα του νόμου” αναφέρει στο σκεπτικότου ότι οι διατάξεις περί Τύπου (α.ν. 1098/1938, ν. 10/1975 και ν. 2243/1994) καθορίζουν ότι “τύπος και έντυπον, επί των οποίων εφαρμόζονται οι διατάξεις του νόμου τούτου είναι πάν ότι εκ τυπογραφίας ή οιουδήποτε άλλου μηχανικού ή χημικού μέσου παράγεται εις όμοια αντίτυπα και χρησιμεύει εις πολλαπλασιασμόν ή διάδοσιν χειρογράφων, εικόνων, παραστάσεων, μετά ή άνευ σημειώσεων ή μουσικών έργων, μετά κειμένου ή επεξηγήσεων ή φωνογραφικών πλακών” και ότι “ως δημοσίευσις εντύπου θεωρείται η διανομή, πώλησις, καθώς και η εις δημόσιον μέρος ή εν δημοσία συναθροίσει ή εις μέρος προσιτόν εις το κοινόν τοιχοκόλλησις ή έκθεσις παντός εντύπου…αδίκημα του Τύπου υπάρχει όταν λάβει χώρα ή κατά την προηγούμενην παράγραφον δημοσίευσις”.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (υπ΄αριθμόν 192/2017) τονίζεται ότι «καταχώριση στο διαδίκτυο (ιντερνέτ) κειμένου με δυσφημιστικά γεγονότα και ανακοίνωση από τηλεοράσεως δυσφημιστικών γεγονότων, αφού το διαδίκτυο και η τηλεόραση δεν αποτελούν τυπογραφία, ούτε θεωρούνται μηχανικά μέσα πολλαπλασιασμού χειρογράφων και δεν θεωρούνται “τύπος” ή “έντυπο” δεν στοιχειοθετούν αδίκημα τελούμενο δια του Τύπου».
Με αυτό το σκεπτικό ο Άρειος Πάγος αναίρεσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης με την οποία έπαυσε οριστικά, λόγω παραγραφής, η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος συντάκτη ηλεκτρονικού εντύπου, κατόπιν μεταβολής της κατηγορίας σε συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, από απλή συκοφαντική δυσφήμηση, για την οποία αυτός είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή.Το ΣΤ΄ Τμήμα του Α.Π. ανέπεμψε την υπόθεση στο ίδιο δικαστήριο για νέα κρίση.