Τετάρτη, 18 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Άρειος Πάγος: Έρευνα για κυκλώματα έκδοσης ποινικών μητρώων – Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Άρειος Πάγος: Έρευνα για κυκλώματα έκδοσης ποινικών μητρώων – Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι καταγγελίες για την έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων, σύμφωνα με ανακοίνωση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε καταγγελίες για κυκλώματα πλαστογράφησης ποινικών μητρώων και σε αδράνεια των εισαγγελικών αρχών να τα διερευνήσουν.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αδράνεια των εισαγγελικών αρχών ως προς τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων αλλά και στον έλεγχο του όλου συστήματος έκδοσης ποινικών μητρώων, επισημαίνεται ότι:

1) Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργεί, έχει ήδη παραγγείλει τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

2) Περαιτέρω διερευνάται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το όλο σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων, προς το σκοπό του ελέγχου της αξιοπιστίας των εκδιδομένων αντιγράφων και της τυχόν ανάγκης λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση αυτής».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις