Site icon NewsIT

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Να κάνεις δημόσια δήλωση για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!

29.11.2013 | 18:48
Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Να κάνεις δημόσια δήλωση για να ανοίξει το Πανεπιστήμιο!

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρουσία του πρύτανη κ. Σιμόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τρίωρη συνάντηση, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, που θα συνεχιστεί ώστε να βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έχουν ήδη ανοίξει τέσσερις σχολές: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί που κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Συνεχίζεται ο διάλογος για το Καποδιστριακό, υπό προϋποθέσεις…

Όσον αφορά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ο υπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έθεσε τον πρύτανη προ των ευθυνών του και του ζήτησε να κάνει δημόσια δήλωση “μετά την απαράδεκτη χθεσινή εικόνα στη Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων, όπου μια μικρή μειοψηφία επέβαλε δια βοής το χάος και σήμερα κάποιοι διοικητικοί που θέλησαν να πάνε να εργαστούν εμποδίστηκαν”.

Όπως επισήμανε στον Θ. Πελεγρίνη, για να συνεχιστεί ο διάλογος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να κάνει δημόσια δήλωση “ώστε να ανοίξει το πανεπιστήμιο, να διασφαλιστεί η λειτουργία και να μην εμποδίζονται οι υπάλληλοι που θέλουν να δουλέψουν”.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την γενικό γραμματέα κ. Σακκάτο “καταθέτουμε πρόταση για να υιοθετήσουμε πλήρως την πρόταση του υπουργού Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς του ΕΜΠ – Σπάει η απεργία στο Αθηνών;

Αρβανιτόπουλος: ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν το χάος στα πανεπιστήμια

Εξάμηνο ήταν και πάει! Συνέχιση των απεργιών αποφάσισαν όλοι οι διοικητικοί – Αρβανιτόπουλος: Οι δεσμεύσεις που έχω αναλάβει ισχύουν στο ακέραιο!

Αρβανιτόπουλος: Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μετσόβιο

Θεσσαλονίκη: Συνεδριάζει η σύγκλητος του ΑΠΘ για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

Προς εκτόνωση το αδιέξοδο στα πανεπιστήμια – Να γίνει η αργία κινητικότητα πρότεινε ο Αρβανιτόπουλος στους διοικητικούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version