Site icon NewsIT

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

14.02.2024 | 12:05
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Συνεδριο στην μνημη του Μεγαλου Φωτιου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. π διοργανωθηκε στο Συνεδριακο κεντρο της Ιερας Μονης Πεντελης . Πριν την εναρξη του συνεδριου στην Ιερα Μονη Πεςντελη προηγηθηκε Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξηχε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος και συλλειτουργουντες οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης. Γεώργιος, Κεντρικη ομιλιτρια ηταν η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη στιγμή που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε.

Και συνέχισε: «Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στον 89,5 το πρωί της Τετάρτης (15.02.24).

Σημειώνεται ότι σήμερα κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια κατατέθηκε επίσημα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από 21 βουλευτές.

Παράλληλα, υποβλήθηκαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version