Στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τους μαθητές. Σύμφωνα με έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στην Ελλάδα το 84,5% των μαθητών καταναλώνουν 1 φρούτο καθημερινά και το 54,4% καταναλώνει και δεύτερο φρούτο. Το 63,8% των μαθητών καταναλώνουν μία μερίδα λαχανικά καθημερινά και μόνο το 27,2% καταναλώνουν και δεύτερη μερίδα. Το 15% των μαθητών δεν καταναλώνουν καθόλου φρούτα και το 36% δεν καταναλώνουν καθόλου λαχανικά καθημερινά.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την τριετία 2016/2017, 2018/2019 και 2019/2020 (σ.σ. το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε την περίοδο 2017/2018) ανέρχεται σε 16,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14,3 εκατ. ευρώ είναι ενωσιακή δαπάνη και τα υπόλοιπα ΦΠΑ, το οποίο καλύπτεται από εθνικούς πόρους. Από τα 14,3 εκατ. ευρώ τα 8,5 εκατ. θα πάνε για τη παροχή και μεταφορά οπωροκηπευτικών, 3,7 εκατ. για παροχή γάλακτος, 420.000 ευρώ για μέτρα προβολής, παρακολούθησης και αξιολόγησης του προγράμματος και 1,6 εκατ. ευρώ για συνοδευτικά/εκπαιδευτικά μέτρα.
Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν επιλεγεί περίπου 800 δημοτικά σχολεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου Κρήτης, με το συνολικό αριθμό των μαθητών που θα συμμετάσχουν να αγγίζει στις 150.000.
Θα διανεμηθούν περίπου 1.400 τόνοι φρούτων και λαχανικών όπως μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια κ.ά. καθώς και περίπου 800 τόνοι γάλακτος σε 3,4 εκατομμύρια μερίδες, σε συσκευασίες των 250 ml ανά μαθητή.