Ο κ. Αλβέρτης χειρουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2005 για κύστη στον εγκέφαλο, επέμβαση που δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη.
Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η σύζυγός του, οι επιπτώσεις από λανθασμένες ενέργειες και παραλείψεις των γιατρών ήταν να έχει σοβαρό κινητικό και νοητικό πρόβλημα.
Η κ. Έβερτ εξιστόρησε από την αρχή την περιπέτεια που πέρασε με το σύζυγό της αναφέροντας ότι ξεκίνησε με έντονους πονοκεφάλους που παρουσίασε ο Γιώργος Αλβέρτης στα τέλη του 2004. Όπως είπε η μάρτυρας, ύστερα από εξετάσεις διαγνώστηκε κύστη στον εγκέφαλο κι έτσι η οικογένεια ήρθε σε επαφή με το νευροχειρουργό Δημήτρη Αγγελιδάκη ο οποίος ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση και αυτοκτόνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την παρούσα υπόθεση. Ο Αγγελιδάκης ήταν αυτός που συνέστησε στην οικογένεια τον έναν εκ των δύο νευροχειρουργών που σήμερα κάθονται στο εδώλιο.
Σύμφωνα με την κ. Έβερτ, ενώ μετά το χειρουργείο ο Γιώργος Αλβέρτης είχε καλή εικόνα, με την πάροδο των ωρών η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται. Η μάρτυρας υποστηρίζει ότι οι γιατροί δεν έλαβαν αμέσως τα απαιτούμενα μέτρα, όπως να βάλουν σε παροχέτευση τον ασθενή ώστε να εκτονώνεται η πίεση από το υγρό στον εγκέφαλο. Κατέθεσε μάλιστα ότι ο επικεφαλής νευροχειρουργός με τον αποθανόντα απέκρυψαν στους οικείους του ασθενούς ότι είχε υποστεί βλάβη λέγοντας «αποφύγαμε το κακό».
Επιπλέον, υποστήριξε ότι λίγες ημέρες μετά έβγαλαν τον Γιώργο Αλβέρτη από την παροχέτευση αφήνοντάς τον αρκετές ώρες χωρίς υποστήριξη, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση. «Ήταν η δεύτερη φορά που ο άνδρας μου έφτασε ένα βήμα πριν από το θάνατο. Η παροχέτευση έπρεπε να αντικατασταθεί αμέσως και όχι οχτώ ή δέκα ώρες μετά», είπε.
Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση του συζύγου της, η κ. ‘Εβερτ τον χαρακτήρισε πλήρως εξαρτώμενο άτομο που έχει παρουσιάσει πολύ μικρή βελτίωση με πρόβλεψη ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος. Όπως ανέφερε, ο Γιώργος Αλβέρτης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, δεν έχει καλή οπτική, «αν χρειαστεί να σηκωθεί το βράδυ δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει την τουαλέτα γιατί δεν θυμάται πού είναι, αναγνωρίζει πρόσωπα από το παρελθόν κυρίως, ρωτάει συνεχώς πού είναι οι γονείς του και πρέπει να του υπενθυμίζω ότι έχουν αποβιώσει… Τι να σας πω, είναι σαν να έχει εξαιρετικά έντονης μορφής Αλτζχάιμερ». Θυμωμένη, προς το τέλος της κατάθεσής της, η κ. Έβερτ είπε: «Και οι τρεις νευροχειρουργοί μου έλεγαν στην κλινική ”Αλεξία, μην ανησυχείς, η κατάσταση είναι στα χέρια μας”. Ουδέποτε μου είπαν ότι ο Γιώργος θα μείνει ανάπηρος σωματικά, νοητικά και ψυχικά».
Τέλος, η μάρτυρας ανέφερε ότι Γερμανός νευροχειρουργός που είδε τις εξετάσεις μετά τις επεμβάσεις που έγιναν στον Γιώργο Αλβέρτη τους είπε «Κρίμα τι έχει γίνει σ’ αυτόν τον άνθρωπο».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η εξέταση της κ. Έβερτ από τους συνηγόρους υπεράσπισης.