Site icon NewsIT

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά σε προαύλιο εργοστασίου – Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ

20.08.2024 | 12:20
Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά σε προαύλιο εργοστασίου – Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (20.08.24) σε προαύλιο χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στην περιοχή του Ασπροπύργου σήμανε συναγερμός, καθώς από την πυρκαγιά καιγόταν δεξαμενή με νιτρικό οξύ και ο καπνοί ήταν επικίνδυνοι. Για τον λόγο αυτό και εστάλη μήνυμα από 112. 

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπρόπυργου. Καπνός στην ευρύτερη περιοχή. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα. 

 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα, η Ειδική Ομάδα Χημικών της 1ης ΕΜΑΚ και 1 ελικόπτερο, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τρεις πυροσβέστες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο λιπασμάτων στην περιοχή του Ασπροπύργου, διενεργούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Παναγιάς Φανερωμένης από την οδό Δημοκρατίας και στην οδό Παναγιάς Προυσιώτισσας από την οδό Αγίου Ιωάννου Στεφανή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version